Hesabım
    İstanbul Modern Sinema'da Kısa Film Seçkisi

    Berlin Duvarı'nın 50. yıldönümünde Demir Perde Ülkelerinden Bir Kısa Film Seçkisi

    İstanbul Modern Sinema, film gösterimlerine ara vermeden devam ediyor. Kasım ayında bizleri bekleyen program ise, küratörlüğünü yazar-yönetmen Tuna Yılmaz’ın hazırladığı "Berlin Duvarı'nın 50. yıldönümünde Demir Perde Ülkelerinden Bir Kısa Film Seçkisi" ismini taşıyor. 9 Kasım Çarşamba günü saat 15.00'da başlayacak olan program, geçmişte Berlin Duvarı'nın, günümüzde ise görünmez hayalet duvarların arkasında ortak bir amaç uğruna çalışan genç sinemacıların yapıtlarını seyirciye sunarak bu sessiz filmlerden ortak ve güçlü bir çığlık yaratmayı planlıyor.

    Ziyaretçilerini toplamda 1 saat 14 dakikalarını ayırarak bu şölene ortak ve sessizliğin sesi olmaya çağıran gösterimin programı şöyle:

    11:00 GLUKHOTA - SAĞIRLIK

    Ukrayna/2010/Renkli/Diyalogsuz/Kurmaca

    Bu gerçek zamanlı kısa, yatılı bir sağır-dilsizler okulunda yaşananların 10 dakikalık kısa bir kesitini sunuyor. Filmdeki rollerin tamamı yine buradaki öğrenciler tarafından canlandırılmış.

    16.00 GALATA - GALATA TOWER

    Ermenistan/2011/Renkli/Diyalogsuz/Kurmaca

    Turist bir çiftin Galata Kulesi arayışı farklı bir deneyime dönüşür.

    07:14 V MASSHTABE - ÖLÇEKLİ

    Rusya Federasyonu/2009/Siyah-Beyaz/Diyalogsuz/Canlandırma

    Kendine yuva yapan ve aynı zamanda yeni doğmuş yavrusunu doyurmaya çalışan bir kuşun çabası, daha farklı sonuçların doğmasına yol açacaktır.

    13:25 VOICE WANTED - SES ARANIYOR

    Bulgaristan/2010/Renkli/Diyalogsuz/Kurmaca

    Tek amacı şarkıcı olmak olan Yana, müzisyen erkek arkadaşının görevli olduğu bir ses yarışmasına katılır. Yana amacına ulaşabilecek midir?

    10:00 NORIT KRUPI - KURBAĞAYI YUTMAK

    Letonya/2010/Renkli/Diyalogsuz/Canlandırma

    "Kare" kafalıların "Yuvarlak" entelektüellerin başarılarının sırrının kurbağa yutabilmek olduğunu keşfetmeleriyle birlikte yaşadıkları kasabanın huzuru da bozulur.

    8:32 UNDERLIFE - AŞAĞIDAKİ YAŞAM

    Polonya/2010/Renkli/Diyalogsuz/Canlandırma

    Başrolünde bir bebek arabasının olduğu film, insanın yok etme güdüsünü merkezine taşıyor. Hayatımızı sınırlayan ve tanımlayan bilinçaltı koşulları irdeleyen film evrensel bir sorunsalı perdeye taşıyor...

    11:22 SENELIS - BÜYÜKBABA

    Litvanya/2010/Renkli/Diyalogsuz/Kurmaca

    Büyük şehrin gürültüsü içinde yaşayan genç adam yıllar sonra büyükbabasını ziyarete gider. Gencin büyükbabasının şehirden uzak evine gelmesiyle birlikte bir takım gizemli olaylar kendini gösterir. Genç adamın aradığı cevap ise aslında çocukluğunda gizlidir...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top