Hesabım
    İstemi Betil Son Yolculuğuna Uğurlanıyor...

    Yakın zamanda Kurtlar Vadisi dizisindeki Laz Ziya karakteri ile tanınan yılların sanatçısı hayata veda etti...

    Dün önce oyuncuların sosyal medya hesabı üzerinden duyulan ardından ajanslarca doğrulanan habere göre sinema ve tiyatro oyuncusu İstemi Betil Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde ikamet ettiği kendi evinde yaşama veda etti.

    68 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden oyuncu için bugün, İstanbul Devlet Tiyatrosu Üsküdar Tekel Sahnesi'nde tören düzenlendi. Sanatçının ailesinin ve sevenlerinin hazır bulunduğu törene, sinema ve televizyon camiasından pek çok ünlü isim de katıldı.

    Yakın zamanda yer aldığı Kurtlar Vadisi yapımlarında Laz Ziya karakteri ile televizyonda da geniş kitlelerce tanınan İstemi Betil, 1970'li yıllardan itibaren Tanrı Misafiri, Alın Yazısı, Fedailer Mangası, Örümcek pek çok Yeşilçam yapımında yer aldı. Ayrıca seslendirme sanatçısı olarak da birçok filmde ünlü karakterlere sesiyle Türkçe hayat veren Betil, özellikle Yüzüklerin Efendisi serisinde Gandalf'ın sesi olarak kulaklarımızda yer etmişti.

    1943 doğumlu İstemi Betil'in cenazesi yarın defnedilmek üzere, İstanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktı. Beyazperde olarak önce sanatçının ailesine ve sevenlerine ardından sinema camiasına baş sağlığı dinliyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top