Hesabım
    Güney Koreli Yönetmen Bong Joon-ho Yeni Projesinin Çekimlerine Başlıyor!

    Bir trende dünyanın sonuna...

    Yaratık (Gwoemul) ile tür sinemasının görmeye alışık olmadığı karışımlarından birine imza atan Güney Koreli yönetmen Joon-ho Bong, cinayet-gerilim ekseninde aile dramını buluşturan son filmi Ana (Mother)'dan iki yıl sonra, 5 senedir üzerinde çalıştığı çizgi-roman uyarlamasını hayata geçirmek için nihayet kolları sıvadı.

    Le Transperceneige (Kardelen) isimli bir Fransız çizgi-romanından uyarlanacak aynı isimli projenin test çekimleri Mart ayında Prag'ta başlıyor. Bütçesi 35 milyon dolar olarak açıklanan Le Transperceneige; Kore, Amerika ve Fransız ortak yapımı olacak. Bong'a bu yeni projesinde daha önce beraber çalıştığı oyuncularından Song Kang-Ho da eşlik edecek. Filmin yapımcılığını yapacak isimse, İhtiyar Delikanlı (Old Boy)'nın yönetmeni Park Chan-wook olacak.

    Çizgi-romanın konusundan bahsedecek olursak; post apokaliptik bir macera olarak nitelenen filmde, kıyamet sonrası buzul çağının yaşandığı dünyada kalmayı başarmış bir avuç kişinin kendilerini büyük bir bilinmeze doğru götüren bir trenin içinde başlarından geçen olayları seyredeceğiz. İlk bakışta tamamı trende geçen klostrofobik bir konuya sahip gözükse de, paralel evrenlere sahip bir bilim-kurgu diline sahip olan Le Transperceneige, toplumsal meselelerden, azınlık-çoğunluk savaşına, insani ilişkilerden zor koşullar altında hayata tutunmaya çalışan insanlık hallerine kadar pek çok temaya sahip.

    Doğru anı ve kadroyu bulmak için 5 yıl bekleyen Bong'un bu uluslararası projeyi klâsına yakışır bir filme dönüştüreceğinden kuşkumuz yok. Sabırsızlıkla bekliyoruz!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top