Hesabım
    Zenne Malatya'da Yok...

    Altın Portakal'dan En İyi İlk Film Ödülü'nü alan yapım, festival seyircisiyle bürokratik engellerden dolayı buluşamayacak...

    Yönetmen M. Caner Alperr ve Mehmet Binay'ın ortak filmi olan Zenne, 2. Malatya Uluslararası Film Festivali’ne katılamıyor. Eylül ayında festival seçkisine davet edilen filmin seyirciyle buluşamayacağı açıklandı. Yapımın halkla ilişkiler ayağında bugün gelen bir açıklamaya göre, ‘Eser İşletme Belgesi’ni yetiştiremediğinden dolayı, film çağrıldığı halde festivale katılamıyor.

    Yapılan açıklamada festival organizatörlerine bu bilginin geçen hafta 9 Kasım günü iletildiği ve daha önceden talep edilmemiş olan ‘Eser İşletme Belgesi’nin eksik olduğunun ifade edildiği belirtiliyor. Telif Hakları Müdürlüğü tarafından verilen ‘Eser İşletme Belgesi’ için gerekli evrakların, 18 Kasım 2011, Cuma günü saat 17:00’ye kadar yetiştirilemediğinden dolayı filmin Malatyalı seyircilerle buluşması ancak vizyon döneminde olacak.

    Yönetmenler konuyla ilgili açıklama yaparken Zenne ekibinin amacının, "filmin davası olan nefret cinayetleri problemini olabildiğince geniş kitlelere aktarmak ve gündemde tutmak" olduğunu ifade ederek, "filmin bundan sonra davet almış olduğu ulusal ve uluslararası festivallerde de bu amaca hizmet etmeye devam edeceğini" de ekledirler.

    Doğulu muhafazakâr bir ailenin çocuğu olan Ahmet'in, cinsel kimliğini saklamadan zennelik yapan Can'ın ve Alman fotoğrafçı Daniel’in İstanbul'da kesişen dostluk hikayesini konu alan film, birbirinden çok farklı olmalarına rağmen hayatları birleşen 3 kişinin dramasını beyazperdeye taşıyor. 3 sene önce bir cinayete kurban giden Ahmet Yıldız'ın yakın arkadaşı olan yönetmenler tarafından Yıldız'ın gerçek hayat hikâyesinden uyarlanan yapımın başrollerini Kerem Can (Can), Erkan Avcı (Ahmet) ve Giovanni Arvaneh (Daniel) paylaşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top