Hesabım
    Pembe Hayat Kuirfest’te Bugün!

    19 Kasım Cumartesi programının öne çıkanları...

    Türkiye'nin ilk 'Kuir' festivali Pempe Hayat Kuirfest’te 19 Kasım cumartesi gününün film programı şu şekilde:

    Saat 12:00, Kızılay Büyülü Fener Sineması 2. Salon'da Amsterdam’da düzenlenen TranScreen Film Festivali programından derlenen Transcreen Seçkisi (Selection of Transcreen) gösterilecek. Seçkide Almanya, Amerika, Avustralya, Filipinler, Hollanda ve Kanada’dan toplam 10 kısa film yer alıyor.

    14:15'ten itibaren ise Kızılay Büyülü Fener Sineması 2. Salon'da Kuir sinemanın başyapıtları olarak gösterilen Bir Aşk Şarkısı (Un Chant d'amour) & Zehir (Poison) izlenebilecek. Fransız edebiyatının önde gelen roman ve oyun yazarlarından Jean Genet'nin ilk ve tek filmi olan Bir Aşk Şarkısı, bir Fransız hapishanesinde geçiyor ve gardiyanların röntgenci bakışları altında iki mahkûmun hücrelerini ayıran duvarda açtıkları bir delikten arzularını tatmin edişlerini beyazperdeye aktarıyor.

    Velvet Goldmine (Velvet Goldmine) (1998), Cennetten Çok Uzakta (Far From Heaven) (2002), Beni Orada Arama (I'm Not There) (2007) gibi kuir filmlerinden tanıdığımız bağımsız yönetmen Todd Haynes'ın ilk kurmaca uzun filmi de olan Zehir ise görünürde farklı ama hikâyeleri sonunda birbirine bağlanan üç karakteri anlatıyor.

    Saat 16:30 ise gene aynı salonda Bayan Anne Lister’ın Gizli Günlükleri (The Secret Diaries of Miss Anne Lister) adlı film ve Gerçek Anne Lister (The Real Anne Lister) adlı belgesel izlenebilecek.

    Saat 19:00, eşcinsel oldukları için sevgilisi Hasan’la birlikte İran’dan Fransa’ya kaçan Muhsin’in yol öyküsünü anlatan ve Amor Hakkar'ın ikinci yönetmenlik denemesi olan Birkaç Günlük Mola (A Few Days Of Respite) seyircilerle buluşacak.

    Akşam 21:00 seasında Kızılay Büyülü Fener Sineması 3. Salon'da ise Teddy Jüri Ödülü’nü alan Fransa yapımı Erkek Fatma (Tomboy) filmi gösterilecek.

    21:15 seasında 2. salonda ise San Sebastian’dan Hamburg, Amsterdam ve Torino’ya, pek çok festivalden ödül toplayan İspanyalı yönetmenler Jon Garaño ve José Mari Goenaga’nın birlikte çektikleri 80 Gün İçin adlı yapım gösterilecek. Film, Bask dilinde yapılmış ilk lezbiyen yapım...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top