Hesabım
    Pembe Hayat Kuirfest’te 20 Kasım Programı

    Festival, Ankara Büyülü Fener Sineması'nda devam ediyor...

    Pempe Hayat Kuirfest’te 20 Kasım Pazar günü de hız kesmeden devam ediyor. İşte üçüncü günün programı:

    20 Kasım 2011

    Kızılay Büyülü Fener Sineması 2. Salon

    12:00: Kanada’dan Kuir Bakış (Queerly Canadian), Kuir Kısa (Queer Short),

    Kanada’nın en önemli kuir festivali sayılan Reelout 12’nin Pembe Hayat Kuir Fest’e özel hazırlanan “Kanada’dan Kuir Bakış” bölümünde Kanada’da kendini kuir olarak tanımlayan kişilerin hikâyelerini bir araya getiren dört film gösterilecek. Kuir Kısa bölümünde de dört ayrı film seyircilerle buluşacak.

    14:15 Sevgilimi Ben Vurdum (I Shot My Love)

    Tomer Heymann, dedesi Nazi Almanya’sından kaçtıktan yetmiş yıl sonra, doğduğu topraklara, Berlin Uluslararası Film Festivali’nde gösterilecek filmiyle döner. Burada tanışıp aşık olduğu Alman dansçı Andreas Merk yönetmenin hayatını kökten değiştirir. Merk, Heymann’ın yanına Tel Aviv’e taşınmaya karar verdiğinde kendini her hareketini kayda almakta direten bir partnerin yanı sıra ailesinde Nazi geçmişi olan bir Alman olarak İsrail’de olmak durumuyla baş etmek zorunda kalmış bulur... Film gösterimine Tomer Heymann ve Andreas Merk birlikte katılacaklar.

    16:30  Erkek Gibi Ölmek (To Die Like a Man/Morrer Como Um Homem)

    Odete (2005), O Fantasma (2000) gibi eşcinsel sinemanın modern klasikleri arasında yer alan filmleriyle tanıdığımız Portekizli yönetmen Joao Pedro Rodrigues’nin bol ödüllü filmi Erkek Gibi Ölmek (To Die Like A Man, 2009) cinsel kimlikler, dayatmalar üzerine bir dram.

    19:00  Taçsız Kraliçe (The Queen Has No Crown)*

    Bu yıl Berlin’de Panorama bölümünde gösterilen Taçsız Kraliçe (The Queen Has No Crown) aile, kaybetmek ve evsizliğin zihin haritalarını birleştiren dokunaklı bir film. Festivalin konuğu olarak Ankara’ya gelen Tomer Heymann, annesi ve 4 erkek kardeşinden yola çıkarak kişisel sayılabilecek bir öyküyü evrensel değerlerle ele aldığı buluşturuyor. Yönetmen film gösterimine dekatıalrak seyircilerin sorularını yanıtlayacak.

    21:15: Ander

    Roberto Castón'un geniş Bask kırlarında bölgenin tanınmış oyuncularıyla çektiği ilk uzun metrajlı filminde 21.yy kırsalında yaşanan eşcinsel hayatın acı veren portresi beyazperdeye taşınıyor. Bu yönüyle Brokeback Dağı (Brokeback Mountain) filmini andıran Ander, bir adamın muhafazakar bir toplumun ortasında kendi değerlerini yeniden yaratma sürecini cesur bir dille anlatıyor.

    Kızılay Büyülü Fener Sineması 3. Salon

    21:00  Erkek Fatma (Tomboy)

    “Çocukluk dönemi genellikle masumiyet yılları olarak bilinir. Bana sorarsanız bu dönem çocuklar için belirsiz hisler ve duygusallık dolu bir dönemdir. Filmimde de bunu yansıtmaya çalıştım.” - Céline Sciamma

    Teddy Jüri Ödülü’lü Fransa yapımı Erkek Fatma (Tomboy) filmi küçük bir çocuğun gözünden cinsel kimlik sorgulamalarını sinema perdesine taşıyor.

    Festival hakkında daha fazla deaty için : http://festival.pembehayat.org/

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top