Hesabım
    Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Ödüller Sahiplerini Buldu!

    Büyük ödül 'Gelecek Uzun Sürer'in oldu...

    2. Malatya Uluslararası Film Festivali dün gerçekleştirilen ödül töreniyle sona erdi. Bu yıl ana temasını "Göç" olarak belirleyen ve yaklaşık 40'a ülkeden 120 uzun ve kısa metraj filmin gösterildiği festivalde, ayrıca paneller ve atölyeler de düzenlendi.

    Ulusal Uzun, Ulusal Kısa ve Uluslararası yarışma bölümlerinde toplam 16 dalda ödülün sahiplerini bulduğu törende yönetmen ve akademisyen Semir Aslanyürek, sinema yazarı Şenay Aydemir, akademisyen Sevilay Çelenk, oyuncu Eylem Yıldız, oyuncu Serdar Orçin’den oluşan Ulusal Uzun Metraj Jürisi büyük ödül Kristal Kayısı'yı “Gelecek Uzun Sürer” filmine verdi. Yönetmenliğini Özcan Alper'in yaptığı film "savaşın ve faili meçhul cinayetlerin yarattığı acıyı ve travmayı kurmaca sinemanın diline tercüme etmedeki başarısı" nedeniyle ödüle değer bulundu. Film ayrıca yönetmenine En İyi Yönetmen Ödülü'nü ve Mustafa Biber'e En İyi Müzik ödüllerini getirdi.

    Mithat Alam, Roger Christian, Ludek Drizhal, Sahla Nahid ve Andrea Roberti’den oluşan Uluslararası Uzun Metraj Jürisi ise, bu dalda büyük ödülü "yapım ve hikâye anlatımındaki başarısı" nedeniyle Philippe LeGuay’ın yönettiği “Altıncı Kattaki Kadınlar"a verdi. Yönetmen LeGuay ayrıca En İyi Yönetmen Ödülü'nü de kucaklarken, filmdeki rolüyle Natalia Verbeke En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

    Ulusal En İyi Senaryo ödülü "Türkiye’nin en önemli tarihsel ve toplumsal meselelerinden birinin tekil hayatlarda yarattığı yıkımı ve önyargıyı hikâye etmedeki başarısından ötürü" Saklı Hayatlar (Saklı Hayatlar) filmi ile Ahmet Haluk Ünal’ın olurken, Uluslararası En İyi Senaryo ödülünü "en orijinal ve yaratıcı senaryoyu ortaya koyması nedeniyle" Parmak filminin senaryosuyla Carina Catelli aldı.

    Ulusal En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, “Unutma Beni İstanbul” filmindeki rolüyle Salima Hamed'e, Uluslararası En İyi Kadın Oyuncu Ödülü ise “Altıncı Kattaki Kadınlar” filmindeki rolüyle Natalia Verbeke'ye gitti. Ulusal En İyi Erkek Oyuncu dalında bu ödül “Mar” filmindeki rolüyle Volga Sorgu’ya, Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise “Parmak”  filmindeki rolüyle Fabian Vena’ya verildi.

    Ali Hakan, Alper Turgut ve Serdar Akbıyık’tan oluşan Sinema Yazarları Derneği jürisi ödülü ise “Mar”ın oldu. Festivalin özel ödüllerinden Kısa Jüri Özel Ödülü Toros Canavarı’nın olurken, Ulusal Uzun Metraj Yarışmada Jüri Özel Ödülü de “Mar” filmine gitti.

    Ödüllerin tam listesi şöyle:

    Ulusal Uzun En İyi Film:

    Gelecek Uzun Sürer

    Ulusal Uzun En İyi Yönetmen:

    Özcan Alper

    Ulusal Uzun En İyi Senaryo:

    Saklı Hayatlar - Haluk Ünal

    Ulusal Uzun En İyi Kadın Oyuncu:

    Salima Hamed

    Ulusal Uzun En İyi Erkek Oyuncu:

    Volga Sorgu

    Ulusal Uzun En İyi Özgün Müzik:

    Gelecek Uzun Sürer - Mustafa Biber

    Ulusal Uzun Jüri Özel Ödülü:

    Mar

    SİYAD Ödülü:

    Mar

    Uluslararası En İyi Film:

    Altıncı Kattaki Kadınlar

    Uluslararası En İyi Yönetmen:

    Philippe  LeGuay - Altıncı Kattaki Kadınlar

    Uluslararası En İyi Senaryo:

    Parmak- Carina Catelli - Parmak

    Uluslararası En İyi Kadın Oyuncu:

    Natalia Verbeke - Altıncı Kattaki Kadınlar

    Uluslararası En İyi Erkek Oyuncu:

    Fabian Vena - Parmak

    Uluslararası En İyi Müzik:

    Super Charango - Parmak

    En İyi Kısa Film:

    Ekmek

    Kısa Jüri Özel Ödülü:

    Toros Canavarı

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top