Hesabım
    Irak'ta İtalyanca Aşk

    Benigni Pinokyo'dan sonra güzel hayatlara dönüyor

    Hayat Güzeldir'le Oscara uzanan İtalyan yönetmen-oyuncu Roberto Benigni, Pinokyo'dan sonra ilk filmini andıran yeni çalışmasına bu ay Roma'da başlıyor. La Tigre e la neve'de (Kaplan ve Kar) başrolerde Benigni'nin yanı sıra Jean Reno ve yönetmenin eşi Nicoletta Braschi'yi izleyeceğiz.

    İtalyan sinemasının yeni dönem dehalarından Benigni, Hayat Güzeldir'le yakaladığı başarının ardından Pinokyo ile de Oscar adayı olmuştu. Her filmiyle İtalya dışında da gişe rekorları kıran yönetmen bu sefer son yılların dünyayı etkileyen en büyük olayına, Irak Savaşı'na çeviriyor kamerasını. Irak'ta geçecek komedi ağırlıklı aşk hikayesi Amerikan işgalinin başladığı ilk günlerde yaşanacak. Film konusu gereği yeni bir İtalyan masalı olarak nitelendiriliyor ve usta yönetmenin yine bir Hayat Güzeldir yaratacağına inanılıyor.

    Bu hafta Roma'da başlayacak çekimler önümüzdeki ay Tunus'a taşınıyor. Benigni savaşın yarattığı gerginlikten ötürü büyük ihtimalle Irak'ta hiç çekim yapamayacak. La Tigre e la neve'nin senaryosu yine Benigni tarafından asla vazgeçemediği isim Vincenzo Cerami'yle beraber yazılmış. Filmin sürprizlerinden biri de müziklerin Hayat Güzeldir'in müziklerini yapan ve filmin üç Oscarından birinin sahibi olan Nicola Piovani tarafından yapılması. Çekimler başladı başlayacak, yeni Benigni mucizesini bizim gibi heyecanla bekliyorsanız Beyazperde.com'u tıklamaya devam edin, tüm gelişmeleri ilk siz öğrenin.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top