Hesabım
    Gezici Festival Ankara Atölyeleri Bu Cuma Başlıyor!

    Festivalin ilk durağı Ankara’da 2-6 Aralık arası zengin söyleşi ve atölye çalışmaları sinemaseverleri bekliyor…

    Ankara Sinema Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla hayata geçirilen Gezici Festival yola çıkmak için gün sayıyor. 2-8 Aralık tarihleri arasında Ankaralı sinemaseverlere kapılarını açacak olan festival, zengin atölye çalışmaları ve panel programı ile de öne çıkıyor.

    Panel: Arap Baharı

    2011 geride bıraktığımız aylarında Arap ülkelerinde baş gösteren halk ayaklanmalarına itafen oluşturulan  Bahar İsyancıdır bölümü ‘Arap Baharı’nı film seçkisiyle birlikte bir panelle de tartışmaya açmayı amaçlıyor. Can Ertuna, Emrah Göker, Foti Benlisoy, Koray Löker’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panel 3 Aralık saat 18’de Alman Kültür Merkezi’nde.

    Söyleşi: Dikkat Çekim Var!

    Skyturk kanalında ekranlara gelen En Heyecanlı Yeri adlı sinema programını hazırlayan Ceylan Özçelik, televizyonda bir sinema programı hazırlamanın püf noktalarını anlatacak. Haftalık bir sinema programını sürdürmenin zorlukları, konuk seçiminin kriterleri, programın diğer içeriğinin ve dilinin hazırlanması gibi kıstaslar katılımcılarla paylaşılacak. Söyleşi 4 Aralık Pazar günü saat 14:30’da Alman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

    Panel: Sınıf

    Her sene olduğu gibi festivalde bu yıl da Gezici Kitaplık’a yeni bir kitap ekleniyor. Editörlüğünü Tül Akbal Süalp, Aslı Güneş ve Nedim Süalp’in üstlendiği  ‘Sınıf İlişkileri: Sureti Soldurulmuş Bir Resim mi?’ başlıklı kitap sınıf kavramını mercek altına alırken, konu ayrıca bir panelle de tartışmaya açılıyor. Kavram konusunda Türkiye’nin parmakla gösterilen akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Korkut Boratav, sınıf kavramını yeniden tartışmaya açan Doç Dr. Ahmet

    Tarih: 4 Aralık, 18:00

    Yer: Alman Kültür Merkezi

    Senaryo Atölyesi: Senaryoda karakter, diyalog, oyun

    Sinema Laboratuarı, Senaryo Grubu tarafından düzenlenecek 2 saatlik  atölyede psikolojik anlamda bir karakterin kurgulanması, inandırıcı diyaloglar yazım süreci, yönetmen ve senaryo ilişkisine dair detaylar üzerinde durulacak. Atölye Ersan Ocak, Okan Cem Çırakoğlu ve Özcan Yağcı tarafından gerçekleştirilecek.

    Tarih: 5 Aralık, 18:00

    Yer: Alman Kültür Merkezi

    Masterclass: Mieke Bal

    Kültürel ve görsel araştırmaların yanı sıra anlatıbiliminin öne çıkan isimlerinden olan akademisyen ve eleştirmen Mieke Bal, Michelle Williams Gamaker’la birlikte gerçekleştirdiği son filmi Deliliğin Uzun Tarihi’nin gösteriminin ardından ‘Kültürün Suskunlaştırdığı’ teması çerçevesinde bir masterclass çerçvesinde seyircilerle bir araya gelecek.

    Tarih: 6 Aralık 16:30 Film Gösterimi, 18:30 Masterclass

    Yer: Alman Kültür Merkezi

    Festival ayrıca resmi facebook sayfasından her gün yeni yarışmalar düzenleyerek katılımcılara festivalin farklı yapımları için davetiyeler de dağıtıyor.

    Gezici Festival Ankara'dan sonra rotasını 9-12 Aralık arası Sinop’a ve 14-18 Aralık’ta arasında da İzmir’e çevirecek...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top