Hesabım
    Gezici Festival'de Bugün

    Günün gösterim programı ve etkinlikleri...

    Avrupa Sineması'nı Başkentli sinemaseverlerin ayağına getiren Gezici Festival'de gösterimler hız kesmeden devam ediyor. Zeki Demirkubuz'un Amerikan sinemasından derlediği bir seçki, Luc ve Jean-Pierre Dardenne Kardeşler’in filmlerinden oluşan Toplu Gösterim bölümü, festivalin klasikleşen Kısa İyidir bölümü, Finlandinya kısa filmlerinden oluşan Kısaca Finlandiya, ayrıca Aki Kaurismäki’nin tüm kısa filmlerinin yer aldığı bir derleme ve Çocuk Filmleri bölümleri seçkisiyle dolu bir program sunan festivalde bugün de önemli yapımlar seyirci ile buluşacak.

    Günün öne çıkan yapımları arasında Dardenne Kardeşler'e Büyük Juri Ödülü'nü getiren Bisikletli Çocuk, Zeki Demirkubuz'un kıskandığı Amerikan filmlerinden Geceyarısı Kovboyu ve Özcan Alper'in yeni filmi Gelecek Uzun Sürer bulunuyor. Ayrıca Kieslowski’nin etkilerinin görüldüğü Greg Zglinski imzalı Cesaret ve Cannes Film Festivali’nde Altın Kamera Ödülü'nü kazanan Akasyalar günün diğer filmleri...

    Günün etkinliği Mieke Bal'ın Michelle Williams Gamemaker’la birlikte yönettiği son filmi Deliliğin Uzun Tarihi’nin ardından gerçekleştirilecek olan Masterclass festival kapsamında katılımcılar için kaçırılmayacak bir atölye sunuyor.

    KIZILAY BÜYÜLÜ FENER SİNEMASI Salon 1

    6 Aralık Salı

    12:15 Cesaret

    14:15 Bisikletli Çocuk (Le Gamin au vélo)

    16:30 Geceyarısı Kovboyu (Midnight Cowboy)

    19:00 Gelecek Uzun Sürer

    21:00 Akasyalar (Las Acacias)

    ALMAN KÜLTÜR MERKEZİ

    6 Aralık Salı

    10:00 Çocuk Filmler

    12:30 Kısa İyidir 2

    14:30 Bahar İsyancıdır 3

    16:30 Deliliğin Uzun Tarihi

    18:30 Masterclass: Mieke Bal

    Detaylı Bilgi

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top