Hesabım
    Toprağın Çocukları'nın Çekimleri Tamamlandı

    Cumhuriyetin devrimci projesi Köy Enstitüleri’ni konu alan filmin çekim aşaması bitti...

    Türk sinemasının önemli karakter oyuncularından Erkan Can’ın yapımcılığında hayata geçirilen yönetmenliğini Ali Adnan Özgür’ün üstlendiği Toprağın Çocukları'nın çekimleri geçtiğimiz hafta Darphane’de çekilen son sahnelerle tamamlandı. Senaryosunu Dilşah Özdinç’in kaleme aldığı film, köy enstitüsünde öğrenci olan bir gencin saldırıya uğrayan bir çingene kızını koruma altına almasından sonra enstitülere karşı artan dışlama ve nefret dolu olayları beyazperdeye taşıyor.

    Oyuncu kadrosunda yapımcı Erkan Can, yakın zamanda Bu Son Olsun'da izleyeceğimiz Ufuk Bayraktar,Şebnem Sönmez,Bahtiyar Engin, Suzan Kardeş, Müge Boz, hızla yükselen oyuncu Türkü Turan,Banu Başeren, Ezgi MolaSerdal Genç ve beyazperdede görmeyi özlediğimiz Ezel Akay da yer alıyor. Çekimlerin son gününde biraraya gelen ekip basın mensuplarını sorularını yanıtlarken Ali Adnan Özgür ‘’Türkiye’deki ilk köy enstitüsü filmini çekiyoruz ve bunun konuşulmasını istiyoruz’’ dedi. Erkan Can ise "Ben biraz da babamı oynadım. Babamda köy enstitüsünden mezun idealist biriydi. Enstitüden mezun olanlarla konuştuğumuzda hep babamla konuşuyor gibiydim." sözleriyle filmle özdeşleştiğinin de altını çizdi. Filmde hem konuk oyuncu olan hem de  genel sanat yönetmenliğini üstlenen Ezel Akay da köy enstitüsü kavramının Cumhuriyet dönemindeki en önemli toplumsal proje olduğunu ifade etti.

    Cumhuriyet'in kuruluş ve kalkınma döneminde en önemli eğitim yatırımlarından biri olan Köy Enstitütleri kapatıldığı tarihe kadar 17342 öğretmen, 7300 sağlık memuru ve 8756 eğitmen yetiştirirek, dünyada emsaline az rastlanır bir eğitim atağı olarak tarihteki yerini almıştı. Film 2012 içerisinde vizyona girecek...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top