Hesabım
    'Unutma Beni İstanbul' Dubai'de!

    Filmin Orta Doğu galası Dubai Film Festivali'nde yapılacak...

    Hüseyin Karabey'in artistik direktörlüğünde, Sevil Demirci ve Emre Yeksan'ın yapımcılığında ve uluslararası platformda başarılar kazanmış 7 yönetmenle çekilen Unutma Beni İstanbul, 17. Saraybosna Film Festivali’nde yaptığı Dünya Galası'nın ardından şimdi de Orta Doğu'ya gidiyor. Film, 7-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen, 8. Uluslararası Dubai Film Festivali’nde sinemaseverlerle buluşacak.

    İstanbul’un geçmişinin yalnızca mevcut Türkiye halklarına ait olmadığını hatırlatmak amacıyla 7 yönetmenin bir araya gelerek kotardıkları altı kısa filmden oluşan Unutma Beni İstanbul, festivalin ilgi çeken bölümlerinden biri olan “Arab Nights” bölümünde gösterilecek. Festivalde ayrıca Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi Bir Zamanlar Anadolu'da'da da gösterilecek.

    Her biri 15’er dakika uzunluğundaki bu kısa filmler, yönetmenlerin kendi hayatlarından ya da tanık oldukları birinin hayatından hikâyeleri konu alıyor. Boşnak oyuncu Alma, orta yaşlı çift Dragan ve Ana, Vangelis, Martha ve Armenak. İstanbul’da olma sebepleri birbirinden farklı olan bu insanları kentin kozmopolit tarihi bir araya getiriyor.

    Türkiye galasını geçtiğimiz Nisan ayında 30. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde gerçekleştiren filmin yönetmen koltuklarında Aida BegicHany Abu-Assad, Omar Shargawi, Stergios NizirisStefan Arsenijevic, Eric Nazarian ve Josefina Markarian oturdu. Ayrıca filmin senaryo danışmanlığını Théo Angelopoulos’un senaristi Petros Markaris üstlenirken, kurgusunu ünlü yönetmen Eric Rohmer’in kurgucusu Mary Stephen yaptı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top