Hesabım
    İstanbul Film Festivali Ulusal Filmleri Bekliyor!

    31. İstanbul Film Festivali'ne Türkiye'den film başvuruları başladı...

    Bu yıl 31 Mart - 15 Nisan 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan 31. İstanbul Film Festivali'ne Türkiye’den katılacak filmler için başvuru süreci başladı. İKSV tarafından Akbank sponsorluğunda düzenlenecek olan festivalde Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi’nin seçeceği En İyi Film’e 150.000 TL; En İyi Yönetmen’e ise 50.000 TL ödül verilecek. Festivalin En İyi Kadın ve Erkek Oyuncu ödülleri ise yine 10.000'er TL olacak.

    Ayrıca bu yıl ilk kez para ödülüyle destekleneceği açıklanan Jüri Özel Ödülü Efes Pilsen sponsorluğunda verilecek. Altın Lale Ulusal Yarışma bölümünde gösterilecek filmler arasından Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine bir sonraki projesinde kullanılmak üzere Efes Pilsen tarafından 30.000 Amerikan Doları ödül verilecek. Festivalde Altın Lale Ulusal Yarışması’nda jüri, En İyi Senaryo, En İyi Kurgu, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Özgün Müzik dallarında da ödüller dağıtılacak.

    Ulusal Yarışma'ya uzun metrajlı kurmaca filmlerin yanı sıra uzun metrajlı belgesel ve animasyon filmler de katılabiliyor. Geçtiğimiz yıl Altın Lale Ulusal Yarışması, Yarışma Dışı, Yeni Türkiye Sineması ve Belgeseller bölümlerinde olmak üzere festivalde Türkiye’den toplam 50 filmin gösterimi yapılmıştı. Bu yılda seçilen filmler aynı başlıklarda gösterim şansı yakalayacak.

    İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu yapımcı Zeynep Özbatur Atakan, yönetmen Semih Kaplanoğlu, sinema eleştirmeni Esin Küçüktepepınar ve oyuncu Serra Yılmaz bulunuyor. Festivalin ilk yıllarından bu yana danışma kurulu üyesi olan sinema eleştirmeni Atilla Dorsay ise, bundan böyle Danışma Kurulu Onur Üyesi olarak İstanbul Film Festivali’ne katkı sağlamaya devam edecek.

    Ayrıca festivalden yapılan açıklamaya göre, son yıllarda artan belgesel sayısı da göz önüne alınarak bu yıldan itibaren göreve başlayacak olan bir Belgesel Danışma Kurulu oluşturuldu. Kurulda, yönetmen Berke Baş, yönetmen ve akademisyen Can Candan, yönetmen Elif Ergezen, akademisyen Dr. Alisa Lebow ile sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top