Hesabım
    Gelecek Uzun Sürer Hindistan'da FIPRESCI'ye Uzandı!

    Özcan Alper'in ikinci uzun metrajlı çalışması şimdiden ödül avcısı...

    İlk filmi Sonbahar ile ödül üzerine ödül toplayan senarist-yönetmen Özcan Alper'in ikinci uzun metrajlı filmi Gelecek Uzun Sürer de gezdiği festivallerden eli boş dönmüyor.

    Dünya prömiyerini 36. Toronto Film Festivali’nde gerçekleştiren, Türkiye prömiyerini ise  Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda Yılmaz Güney Jüri Özel ödülü, SIYAD En İyi Film Ödülü, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Müzik ödüllerini kazandığı 18. Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapan film, şimdi de Hindistan’da düzenlenen, 16. Uluslararası Kerala Film Festivali’nde Uluslararası Sinema Yazarlari Federasyonu FIPRESCI’den En İyi Film Ödülü’nün sahibi oldu.

    Başrollerini Gaye Gürsel, Durukan Ordu, Sarkis Seropyan ve Osman Karakoç'un paylaştığı filmin yapımcılığını Almanya (UNAFILM) ve Fransa’yla (ARIZONA FILMS) beraber NAR FILM üstleniyor. İstanbul, Diyarbakır, Van ve Hakkari'de iki ayda çekilen film, ülkenin batısından doğusuna ağıt araştırmaları yapan Sumru'nun öyküsünü anlatıyor.

    11 Kasım’da vizyona giren Gelecek Uzun Sürer ayrıca 2. Uluslararasi Malatya Film Festivali’nde en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi müzik ödüllerine layık görülmüştü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top