Hesabım
    Korsanlardan Bridget'e 10 Milyon Dolar

    Kroll İşbaşında

    Edge of Reason ile 19 kasımda sinemalarda olacak. Tabi ki bu haber sinema seyircisinden önce korsan videocuları heyecanlandırdı. Korsan yüzsüzlüğünün vardığı boyutsa son haberle Hollywoodlu yapımcıları yerinden oynattı; Bridget Jones'un temiz dijital kopyasına korsanlardan 10 milyon dolar teklif edildi.

    Filmin yapımcısı Working Titles firmasının basın sözcüsü The Guardian gazetesine yaptığı açıklamada; Bridget Jones'un post prodüksiyonun yapıldığı stüdyonun sıkı güvenlik önlemleriyle koruma altına alındığını bildirdi. ''Stüdyoya, eğer filmin bir dijital kopyasını dışarı çıkarabilirlerse korsan film üreticilerinin 10 milyon dolar ödeyeceğine dair çok kuvvetli duyumlar aldık ve artık stüdyoyu farklı yöntemlerle koruyoruz'' diyen basın sözcüsü olayın ayrıntılarını da verdi. Stüdyonun güvenliğini sağlamak amacıyla merkezi New York'da bulunan, Motorola-Uzan skandalıyla da adını Türkiye'de duyuran, ünlü dedektiflik firması Kroll kiralanmış.

    Russell Crowe'un Yaşam Kanıtı'nda bir Kroll ajanını canlandırmasıyla adını duyduğumuz firma bu iş için çalışmaya başlamışsa ortada büyük bir tehdit olduğu muhakkak. Artık sinemalarda kaçak çekimlere, DVD kopyalamalara bile katlanmayan sahte CD üreticileri işi abarttıkça abartıyor. Yüzsüzlüğün böylesi diyen durum artık olayın boyutlarının ne hale geldiğini gösterdi. Korsan CD üretimini stüdyolardan film satın almaya kadar vardıran bu zihniyetin sinema dünyasına vurduğu darbe gün geçtikçe büyüyor. Artık ne yapacağını şaşıran stüdyolarda çareyi pahalı detektifler kiralamakta buluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top