The Hobbit: An Unexpected Journey filminin günlerdir beklenen ilk fragmanı nihayet Türkiye saati ile 05.00'da yayınlandı. Bizi Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin başlangıcına götürecek olan filmin fragmanında üçlemeden aşinası olduğumuz Ian Holm, Cate Blanchett, Elijah Wood, Hugo Weaving, Orlando Bloom,Ian McKellen, Christopher Lee gibi isimleri de yeniden görmek mümkün. Çekimlerinin planlanandan biraz daha geç başlaması, sette yaşanan aksaklıklar ve yönetmen Peter Jackson'ın kısa süreli rahatsızlığı dahi filmin muhteşemliğini etkilememiş görünüyor.
The Hobbit: An Unexpected Journey
Öte yandan filmin başrol oyuncusu Martin Freeman, zorlu Bilbo Baggins rolünün üzerinde baskı kurmadığına dair de açıklamalarda bulundu. The Hobbit hakkında TotalFilm'e konuşan oyuncu, "Dürüst olmak gerekirse üzerimde baskı hissetmiyorum. Gerçekten. Bu Bilbo'nun macerası ve bunu ben yazmadım. Yönetmiyorum da. Bu benim filmim değil, Peter'ın (Jackson) filmi." dedi.
Freeman'ı filmin çekimlerinin yapıldığı Yeni Zelanda'da en çok zorlayan şeyse daha çok çekim koşulları olmuş; "En zor şey, balçık veya çamura kaplandığınızda bile canlı kalmaktı, ki bu her gün sürdü" diyen oyuncu, filmin çekimlerini zor olmaktan ziyade komik olarak da niteliyor; "Peter'a sürekli 'Ne zaman daha zorlu sahneleri çekeceğiz?' desem, bana 'ileride' cevabını veriyordu."
Freeman'ın Sherlock dizisinde beraber çalıştığı rol arkadaşı Benedict Cumberbatch'ın da kadrosunda olduğu The Hobbit: An Unexpected Journey (Hobbit: Beklenmedik Yolculuk) 14 Aralık 2012'de tüm dünyada aynı anda 3D olarak vizyona girecek.