Hesabım
    Ari Folman'ın Yeni Projesinden Son Haberler

    Canlı aksiyon - animasyon karışımı Gelecekbilim Kongresi (The Congress) projesi 2013'de vizyona girecek...

    1982'deki İsrail-Lübnan Savaşı'nda yaşananları anlatan Beşir’le Vals (Waltz with Bashir)'le Oscar'a aday olan İsrailli yönetmen Ari Folman'ın uzun bir süredir haber alamadığımız Gelecekbilim Kongresi (The Congress) isimli yeni projesinden haberler gelmeye başladı. Bilim-kurgu edebiyatının önemli yazarlarından Stanislaw Lem'in The Futurological Congress isimli romanından uyarlanan projenin vizyon tarihinin 2013'e kaydırıldığı bizzat yönetmen tarafından açıklandı.

    Başrollerinde Robin Wright, Kodi Smit-McPhee, Paul Giamatti ve Danny Huston'ı izleyeciğimiz filmin %60'ı canlı aksiyon, %40'ı ise animasyon olacak. İlk kez Lyon’da düzenlenen Animasyon Film Festivali'nde filmden parçaların gösterildiği projeye Polonya ve İngiltere'den yapım desteği geldi. Filmin bütçesinin ise yaklaşık 8 milyon euro olduğu tahmin ediliyor.

    The Congress'in konusundan bahsetmek gerekirse: Robin Wright'ın canlandıracağı eski bir aktris, Hollywood'da bir film stüdyosuna tüm dijital haklarını devreder. Stüdyo oyuncudan aldığı bu bilgiyi ona benzer genç bir dijital aktris yaratmakta kullanır. Sözleşme gereği bir daha asla oyunculuk yapamayacak olan Wright'ın ve onun kopyasıyla yaratılan ve her türlü rolde oynamaya başlayan yeni dijital aktrisin geriye dönüşlerle anlatılacak hikâyesi, yer yer canlı aksiyon yer yer ise animasyon olarak karşımıza çıkacak. Film, 3D ve hologram teknolojilerinin egemen olmaya başladığı dünyamızda dijital geleceğin toplumu ve dünyamızı nasıl şekillendirebileceğini de masaya yatıracak.

    Yönetmen Folman, son yaptığı açıklamada filmin 70 dakikalık canlı aksiyon bölümünün efektsiz halinin tamamlandığı ve 50 dakikalık animasyon bölümünün ise halen yapım aşamasında olduğunu söyledi. 10 aylık bir sürede animasyon aşamasının da tamamlanacağını belirten yönetmen, daha sonra post-prodüksiyon aşamasına geçileceğini ve filmin Ocak 2013'te vizyona gireceğini müjdeledi.

    Filmin yayınlanan ilk görüntüleri:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top