Hesabım
    Yakında: Zenne (Dancer)

    Zenne filminin kamera arkası görüntüleri yayınlandı...

    Yurtiçinde festivalleri dolaşmasıyla birlikte adından da söz ettirmeye başlayan Zenne (Dancer), 13 Ocak 2012'de vizyona giriyor. İlk gösterimini yaptığı 48. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Görüntü Yönetmenliği dahil 5 ödül kazanan filmin yayınlanan kamera arkası görüntüleri de, özellikle filmde yaratılan görsel dünyanın ipuçlarını taşıyor.

    Filmin yönetmenleri M. Caner Alper ve Mehmet Binay, filme hâkim olan renklerin filmde de yer alan erkek kuşların dünyasından yola çıkılarak yaratıldığını belirtirken, filmin ödüllü görüntü yönetmeni Norayr Kasper ile üç sene boyunca Zenne projesi üzerinde çalıştıklarını da ekliyorlar. Filmde kullanılan dans kostümlerinde imzası bulunan Belma Özdemir ise; zenneyi bazen mavi bir kuşa, bazen bir hayalin içinde kelebeklerle uçuşan oryantal bir dansçıya, bazen de çok renkli bir sufiye dönüştürüyor.

    Sanat yönetmenliğini İsviçreli Maja Zogg'un üstlendiği ve kalabalık bir teknik ekiple önce maketlerin, ardından da dev kuş kafesi, Zenne Bar ve Alkazar Cafe setlerinin kurulmasında emeği geçen Zogg, Zenne projesini 7 aylık yoğun bir çalışmanın sonunda çekimlere hazır hala getirdi.

    Yönetmenlerin yakın arkadaşı olan ve 2008 yılında cinsel kimliğini açıkladığı için öldürülen Ahmet Yıldız’a adanan Zenne, doğulu muhafazakâr bir ailenin çocuğu olan Ahmet, cinsel kimliğini saklamadan zennelik yapan Can ve Alman fotoğrafçı Daniel’in İstanbul'da kesişen dostluk hikâyesini konu alıyor. Film, 13 Ocak Cuma günü Medyavizyon dağıtımıyla vizyonda olacak...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top