Hesabım
    İstanbul Modern Sinema’da Yıldız Savaşları ve SİYAD’ın Seçtiği 2011’in En İyi 5 Filmi

    İstanbul Modern efsaneyi anarken 2011'in en iyi Türk filmlerini de unutmuyor...

    Sinema gösterimleriyle ve film seçkileriyle İstanbullu sinemaseverleri ihya eden İstanbul Modern Sinema Şubat ayında da dolu bir programla geliyor. Yıldız Savaşları efsanesini anan İstanbul Modern, 2 Şubat ve 5 Şubat'ta ülkemizde daha önce İstanbul Film Festivali'nde gösterilmiş olan ve serinin yaratıcısı George Lucas ile serinin hayranları arasındaki 30 yıla yayılmış çatışmalı ilişkiyi perdeye taşıyan The People vs. George Lucas (Halk George Lucas’a Karşı) belgeselinin yanı sıra, Yıldız Savaşları fanları tarafından animasyon, hamur, kukla ve legolarla tekrar çekilen fan filmlerini gösterecek.

    İstanbul Modern Sinema'nın diğer bir seçkisi ise, sonuçları dün açıklanan SİYAD Ödülleri'nde heykelcik kazanan En İyi Türk Filmleri olacak. 9-12 Şubat tarihleri arasında gösterilecek filmler arasında Nuri Bilge Ceylan’ın Cannes'da Jüri Büyük Ödülü başta olmak üzere 44. SİYAD Ödülleri’nde ‘En İyi Film’ seçilen son filmi Bir Zamanlar Anadolu'da; Tayfun Pirselimoğlu’nun yönettiği ve SİYAD Ödülleri’nde iki ödül kazanan Saç; Sedat Yılmaz’ın yönettiği ve SİYAD Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu’ ödüllerini alan Press; Özcan Alper’in yönettiği Gelecek Uzun Sürer ve Derviş Zaim’in yönettiği Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde SİYAD Ödülü kazanan Gölgeler ve Suretler bulunuyor.

    İstanbul Modern Sanat Müzesi, Şubat ayında çocuklar, gençler, aileler ve yetişkinler için birbirinden eğlenceli ve eğitici programlar da düzenliyor. Çocuklar, okulların tatil olduğu 1 Şubat – 3 Şubat tarihleri arasında “7-12 Yaş Grubu Yarıyıl Sanat Atölyeleri”ne, çocuklar ve gençler 16 Şubat – 31 Şubat tarihleri arasında Pazartesi günleri hariç hafta içi ve hafta sonları düzenlenen “Sanat Adımları” isimli atölye çalışmalarına, aileler "Ailece Sanat" başlıklı etkinliklere, yetişkinler "Sizin Perşembeniz Sanatçı Buluşmaları" programına katılabiliyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top