Hesabım
    Baykal Kent Hayata Veda Etti...

    Televizyon ve sinema dünyası 'ton tonu' kaybetti...

    Gösteri dünyasına sinema ile adım atan ve yıllarca tiyatro-sinema-televizyon üçgenine emek veren oyuncu Baykal Kent bu sabah saatlerinde kalp yetmezliğinden dolayı yaşamını yitirdi.

    Anadolu Ajansı'nın aktardığı üzere 10 gündür Bursa Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tedavi gören 69 yaşındaki usta oyuncu, bu sabah yaşam mücadelesini kaybetti. 50. sanat yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi Fethiye Dörtçelik Huzurevi'ne kendi isteği ile yerleşen fakat 2 yıl önce huzur evinden ayrılarak yalnız başına hayatını sürdüren Baykal Kent uzun zamandır da gözlerden uzak bir yaşam sürmekteydi.

    25 sene boyunca Orta Oyuncuları ile tiyatro sahnesine çıkan Kent, 60'ların sonunda figuran olarak girdiği sinema dünyasında onlarca filmde yardımcı rollerde, komedilerin ton ton ve sakar amcası olarak hafızalara kazınmıştı. Özel televizyonların patlama yaptığı yıllardan itibaren pek çok komedi dizisinde seyrettiğimiz oyuncu, en son uzun soluklu olarak Ayrılsak da Beraberiz adlı dizide ve Cennet MahallesiEn Son Babalar Duyar gibi popüler yapımlarda konuk oyuncu olarak ekranlara çıkmıştı.

    Sevilen oyuncu aktarılan bilgilere göre, son yolculuğuna yarın (7 Şubat Salı) Bursa'da uğurlanacak.

    Baykal Kent'e Tanrı'dan rahmet, yakınlarına sabır ve sinema camiasına başsağlığı dileriz...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top