Hesabım
    Film Arası Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!

    Derginin son sayısına konuk olan ünlü oyuncu Demet Akbağ, çarpıcı açıklamalarda bulundu...

    Demet Akbağ, Film Arası Dergisi’nin Şubat sayısına önemli açıklamalarda bulundu. "Yabancılar değer verince sinemacılarımız önemli oluyor. Nuri Bilge Ceylan Cannes’da ödül, Ferzan Özpetek Madonna’dan övgü alınca ancak kıymete biniyor" diyen Akbağ, "Bu çok tuhaf değil mi?" diye sordu.

    Gülcan Tezcan’ın sorularını yanıtlayan ünlü oyuncu, rol aldığı Kurtuluş Son Durak filminden ülkenin sinema gündemine kadar birçok konuda ilginç tespitlerde bulundu.

    Nuri Bilge Ceylan'ı yabancı film festivallerinden ödül haberiyle döndüğünde tanıdığımızı, "orada kıymete bindiğinde" takdir ettiğimizi söyleyen Akbağ, Ferzan Özpetek örneğine de değindi: "Mesela ‘Ferzan Özpetek’in filmini Madonna çok beğendi’ diye haber okudum. O güne kadar Ferzan Özpetek’in kim olduğunu, nasıl filmler yaptığını bilmeyen insanlar ondan haberdar oldular, ‘Bu Madonna’nın beğendiği yönetmendir’ diye. Çok ilginç bizdeki bu durum. Çok anlamıyoruz bu işten." dedi.

    Sinemada yıldız oyuncu sisteminin de artık değiştiğini vurgulayan oyuncu, artık hikâyenin ön plana çıktığına ve yönetmenler için önemli olanın senaryo olduğuna değindi. "Eğer elinizde iyi bir hikâyeniz yoksa anlatacağınız, öyle gelelim de bilmem kimli bir film yapalım olmaz yani. Sinemada artık öyle bir şey yok. Hikâye iyiyse oluyor bu işler."

    Ayrıca dergide bu ay ünlü seslendirme sanatçısı ve TV programcısı Yekta Kopan'la da bir röportaj bulunuyor. Film eleştirileri, özel haberler ve sinema yazılarıyla dolu Film Arası Dergisi’nin Şubat sayısı, Türkiye genelinde kitap mağazalarında sinemaseverlere ulaşıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top