Hesabım
    İstanbul Modern Sinema'da Gelecek Program

    Filmmor Uluslararası Kadın Filmleri Festivali ve Çin sinemasının yedi farklı örneği Mart ayında İstanbul Modern Sinema'da...

    İstanbul Modern Sinema, 10-18 Mart tarihleri arasında 10. Filmmor Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında gösterilecek filmlere ev sahipliği yapacak. 10 yaşına basan ve bu yıl 9–19 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan festival hem kendi geçmişine hem de feminist sinemanın yüz yılına bakacak. Sinema tarihinin ilk kadın yönetmeni sayılan ve ilk kurgusal filmi yöneten Alice Guy-Blache filmlerinden Oscarlı feminist yönetmen Marleen Gorris’in düzenleyeceği master class’a uzanan bir seçkiyle feminist sinemanın en önemli örneklerini bir araya getirecek. Festivalin bu yılki programında yirmiyi aşkın ülkeden yetmişin üzerinde kısa, uzun, belgesel, kurmaca, animasyon, deneysel filmler Kadınların Sineması bölümünde yer alıyor.

    İstanbul Modern'in Mart programındaki bir diğer gösterim ise, 22-29 Mart tarihleri arasında Çin Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlenecek olan Çin Sineması seçkisi. Çin sinemasından yedi farklı örneği bir araya getiren seçki, romantik komediden animasyona, Pekin Operası'ndan Konfüçyüs’e uzanan Çin kültürünün farklı yönlerini ele alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top