Hesabım
    Yakında: Senden Bana Kalan (The Descendants)

    5 dalda Oscar'a aday olan film 24 Şubat'ta vizyona girecek...

    2005 yılında Sideways filmiyle hem Oscar hem de BAFTA'da En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü'nü kazanan, Schmidt Hakkında (About Schmidt) ve Election gibi filmlerin hem yönetmenliğini hem de senaristliğini üstlenerek Amerikan sinemasının auteur'lerinden birine dönüşen Alexander Payne, yaklaşık 10 yıllık bir aradan sonra yeni uzun metrajı Senden Bana Kalan (The Descendants) ile sinemaya geri döndü.

    Bu yıl başta En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında olmak üzere 5 dalda Oscar adaylığı kazanan, Altın Küre Ödülleri'nde Drama dalında En İyi Film Ödülü’nü kucaklayan ve başrol oyuncusu George Clooney'e En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazandıran Senden Bana Kalan, eşini kaybettikten sonra iki kızıyla olan bağını tekrar kurmaya ve hayatında bazı değişiklikler yapmaya karar veren Hawaii'li zengin toprak sahibi bir adamın hayatından bir kesiti anlatıyor.

    Yönetmenin daha önceki filmlerinden alışık olduğumuz komedi (mizah) ve trajedi (dram) dengesinin yine çok ayarında tutulduğu film, özellikle sağlam performanslarıyla bir adım öne çıkıyor. İlk gösterimini yaptığı Toronto Uluslararası Film Festivali'nden sonra çıkan eleştirilerde de bunu görmek mümkün. George Clooney'e ilk Oscar'ını getirmesi an meselesi olan filmin Kaui Hart Hemmings'in aynı isimli romanından uyarlandığını da ekleyelim. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi ise 24 Şubat 2012.

    Senden Bana Kalan

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top