Hesabım
    31. İstanbul Film Festivali Sinema Onur Ödülleri Belirlendi

    Bu yılki ödülleri sanatçılar yönetmen Ali Özgentürk, oyuncular Ayşen Gruda ile Halit Akçatepe ve film eleştirmeni Sevin Okyay'a takdim edilecek...

    Bu yıl 31 Mart – 15 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 31. İstanbul Film Festivali kapsamında her yıl dağıtılan Sinema Onur Ödülleri’nin yeni sahipleri belli oldu. Ödüller bu yıl, Türk sinemasına yıllar boyu emek vermiş yönetmen Ali Özgentürk, oyuncular Ayşen Gruda ile Halit Akçatepe ve Türkiye'nin ilk kadın film eleştirmeni Sevin Okyay'a takdim edilecek.

    1960’larda başladığı sanat hayatında kuşağının en etkili sinemacılarından biri olan Ali Özgentürk, Türkiye sinemasının ‘komik kadın’ tiplemelerini üstlenenlerin başında yer alan ve pek çok usta isimle çalışan Ayşen Gruda, 100’e yakın filmde yer alan ve Hababam Sınıfı’nın ‘Güdük Necmi’si olarak Türkiye sinemasına adını yazdıran Halit Akçatepe ve Türkiye'nin ilk kadın sinema eleştirmeni olmanın yanı sıra yazar, çevirmen, caz-polisiye-spor eleştirmeni ve radyo programcısı olarak da tanınan Sevin Okyay'a ödülleri 30 Mart Cuma akşamı Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda yapılacak olan 31. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde verilecek.

    Ayrıca festival kapsamında yönetmenliğini Ali Özgentürk’ün yaptığı At, yönetmenliğini Ertem Eğilmez’in yaptığı ve kadrosunda Ayşen Gruda ile Halit Akçatepe’yi buluşturan Süt Kardeşler, Ayşen Gruda’nın ‘Kam Ana’ rolüyle seyirci karşısına çıktığı Ezel Akay imzalı Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü? filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top