Hesabım
    Doç. Atsushi Hosagaya'dan Manga Seminerleri!

    İstanbul ve İzmir'de herkesin katılımına açık Manga Seminerleri'nde "Japon Mangası'nın gelişmesi", "Manga yazarı olabilmek için atılması gereken adımlar" v.b. konulara değinilecek...

    Tokyo Politeknik Üniversitesi (Tokyo Kogei University) Manga Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görevini sürdüren ve Japon çizgi-roman kültürü Manga'nın tarihçesi ve yurtdışındaki manga faaliyetlerini araştıran Doç. Atsushi Hosagaya tarafından, Japonya Başkonsolosluğu'nun da desteğiyle İstanbul ve İzmir'de herkesin katılımına açık Manga Seminerleri düzenlenecektir.

    "Japon Mangası'nın gelişmesi", "Manga yazarı olabilmek için atılması gereken adımlar" v.b. konulara değinilecek olan seminerlerde, Japon manga kitaplarından verilecek örnekler de sergilenecek.

    Seminer Programı:

    İSTANBUL:

    1. Tarih: 28 Şubat 2012 (Salı) saat: 19:00-20:00

    Yer: Eski Japonya Başkonsolosluk Binası

    (İnönü Cad. No:16 Gümüşsuyu Taksim, İSTANBUL)

    2.Tarih: 29 Şubat 2012 (Çarşamba) saat: 14:00-15:00

    Yer: Kadir Has Üniversitesi(Cibali Kampüsü, D Blok Sinema A Salonu, İSTANBUL)

    İZMİR:

    Tarih: 02 Mart 2012 (Cuma) saat: 19:00-20:00

    Yer: DESEM Mavi Salonu

    (Cumhuriyet Bulvarı No: 144 Alsancak, İZMİR)

    Dil: Japonca- Türkçe Simültane Tercüme yapılacaktır.

    Giriş: Ücretsizdir.

    Doç. Atsushi Hosogaya kimdir?

    Japonya Manga Topluluğu başkanı olan ve Osamu Tezuka Kültür Ödülü, Yomiuri Uluslararsı Manga Büyük Ödülü v.b. etkinliklerde jüri üyeliği yapmış Doç. Atsushi Hosogaya, 1988 - 2006 yılları arasında Kawasaki Şehri Halk Müzesi'nde Manga Bölümü'nün sorumlu küratörü olarak çok sayıda sergi de düzenlemiştir. Tokyo Politeknik Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevine devam eden Hosogaya'nın yazdığı ve editörlüğünü yaptığı kitaplar arasında "Japon Mangasını Anlamak için Rehber Kitabı" ve "Asya Manga Zirvesi" bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top