Hesabım
    Türk Sineması Sözlü Tarih Sohbetleri: Ertem Göreç

    Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin düzenlediği etkinliğin ilk konuğu yönetmen Ertem Göreç...

    Tarihe not düşmek ve Türk sinema mirasını gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla SETEM (Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği), “Türk Sineması Sözlü Tarih Sohbetleri” düzenliyor. "Sinemamızda kuşaklararası iletişimsizlik önemli bir sorun olarak önümüzde duruyor," diyen SETEM başkanı Mehmet Güleryüz, etkinliğin önemli bir boşluğu doldurduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; "Neredeyse her kuşak kendinden öncekilerin deneyimlerinden yoksun, el yordamıyla kendi macerasını yaşıyor. Bunu birebir sohbetlerde üzülerek görüyorum. Kişisel olarak inancım geçmişi olmayanın geleceğinde bir şeylerin eksikliği olacağıdır. SETEM üyeleri sinemamızın eski ve yeni kuşaklarından oluşuyor. Yani biz Meslek Birliği olarak geçmişimize de geleceğimize de sahip çıkmak istiyoruz. O nedenle bu mesleğe adım atacak öğrencilere olduğu kadar halen film üreten yapan meslektaşlarımıza da çok faydalı olacağına inandığım bu ‘sözlü tarih sohbetlerini’ önemsiyoruz”

    “Türk Sineması Sözlü Tarih Sohbetleri”nin ilk etkinliği Türk sinemasının usta yönetmenlerinden Ertem Göreç’in katılımıyla gerçekleştirilecek. Sinemaya çocukluk yıllarında başlamış olan ve "Otobüs Yolcuları", "Karanlıkta Uyananlar" gibi önemli filmlere imza atan Göreç, 1980'lerin sonuna kadar film çekmeye devam etmiş, filmlerinin çoğunun senaryosunu da kendisi yazmıştır. Göreç ayrıca ‘Peribacaları-Ürgüp Sinema Günleri’ adı altında bir etkinliğe görüşleriyle katkı sunmuş ve Türk sinemasına yeni mekânlar kazandırılmasına katkı sağlamıştı.

    Moderatörlüğünü Mehmet Güleryüz'ün üstleneceği söyleşide Göreç ayrıca Türk Sinemasının emek mücadelesinin tarihine ilişkin değerli bilgilerini katılımcılarla paylaşacak.

    Etkinliğin kayıtlarının görsel, işitsel ve yazılı olarak kayıt altına alınıp geniş kitlelere ulaştırılması da söyleşilerin hedefleri arasında.

    Yer:

    Sinema Meslek Birlikleri Konferans Salonu

    Ergenekon Cad., Ahmet Bey Plaza, No: 10, Kat: 8

    Pangaltı/Osmanbey

    Tarih:  03.03.2012

    Saat: 14.00

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top