Hesabım
    'Yeni Başlayanlar İçin Türkçe' Almanya'da Zirvede!

    Çok kültürlü komediyi 4 günde 369 bin kişi izledi...

    Almanya'da 15 Mart'ta vizyona giren "Türkisch für Anfänger" (Yeni Başlayanlar İçin Türkçe) adlı film ülkede gişenin zirvesine yerleşti. Almanya'da yaşayan Türk kökenli Bora Dağtekin'in yazıp yönettiği film hem eleştirmenler hem de seyirci tarafından tam alalmayı başararak perşembe ve cumartesi günleri arasında Almanya'da toplam 369 bin kişi tarafından izlendi.

    2006 - 2008 yılları arasında Almanya'da üç sezon boyunca yayınlanan aynı isimli TV programından ilhamını alan filmin başrollerinde Josefine Preuß, Elyas M'Barek, Anna Stieblich, Pegah Ferydoni ve Adnan Maral bulunuyor. Çok kültürlü bir komedi olan Yeni Başlayanlar İçin Türkçe'nin konusu şöyle:

    19 yaşındaki Lena Schneider'in hayatı hayal kırıklıkları ile doludur. Annesi de kızını bir Güneydoğu Asya tatile çıkararak bu durumdan kurtarmak ister. Fakat uçakta Türk bir maço ve onun aşırı tutucu kız kardeşi ile aynı koltuğa oturunca Lena'nın huzurlu tatil planlarının hiç de beklediği gibi gitmeyeceği belli olmuştur. Daha da kötüsü uçakta teknik bir arıza çıkar ve uçak ıssız bir adaya acil iniş yapmak zorunda kalır. Lena burada uçakta tanıştığı Türklerle ve kekeme bir Yunan ile başbaşa komik maceralara atılır...

    Berlin'de yaşayan 33 yaşındaki Yönetmen Bora Dağtekin ise "Tagesspiegel" gazetesine verdiği röportajda, "Ben tam bir tüketim canavarıyım, benim çok izlenen filmler ilgimi çekiyor, sanat filmlerini izlemiyorum" şeklinde konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top