Hesabım
    SİYAD, Emek Sineması İçin Düzenlenen 'İkna Turuna' Karşı Çıktı!

    "Kamer İnşaat’ın kamuoyunu ikna turlarının özel bir parçası olmak değil, Emek Sineması’nı istiyoruz..."

    İstanbul Film Festivali için sayılı gün kala, adı festivalle özdeşleşen Emek Sineması cephesinde yeni bir şey yok. Artık yıkılması ve yerine "Emek Sineması’yla birlikte üç farklı salonu içinde barındıran, Cercle d’Orient binasını da kapsayan bölgenin" bir AVM'ye dönüşmesine ramak kaldı. Hal böyleyken, projeyi üstlenen Kamer İnşaat "kamuoyunu ikna turları"na da başladı. Daha önce "Sinemayı yıkmayacağız, sadece yukarıya taşıyacağız." şeklinde açıklamalarda bulunan şirket, şimdi de yapılacak proje hakkında bilgi vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Bu toplantının dikkat çeken özelliği ise, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) için ayrıca bir "özel buluşma"nın gerçekleştirileceği bilgisi. SİYAD'a gönderilen bu 'özel toplantı' teklifinin ardından bir Basın Duyurusu yayınlayan SİYAD, durumu kabul edilemez bulup, "bu toplantının taraflarından biri olmayacağını" açıkladı. İşte SİYAD'ın basına gönderdiği açıklama:

    SİYAD BASIN AÇIKLAMASI

    (29 Mart 2012)

    Emek Sineması’yla ilgili olarak kamuoyunda büyük tepki toplayan projenin sahibi Kamer İnşaat tarafından 21 Mart 2012 tarihinde üyelerimize gönderilen bir e-postada, 30 Mart Cuma günü saat 10.30’da İstanbul Divan Oteli’nde konuyla ilgili bir toplantı düzenleneceği duyurulmuştur.

    Davet mesajında, “Emek Sineması’nı da içeren yapı bloğunda gerçekleştirilecek Grand Pera projesi ile ilgili bilgi vermek ve Emek Sineması ile ilgili iddiaları yanıtlamak için Kamer İnşaat CEO’su Levent Eyüboğlu’nun gerçekleştireceği basın buluşmasında sizleri de aramızda görmekten mutlu olacağız” denilmektedir.

    Üyelerimize 28 Mart 2012 tarihinde yollanan “hatırlatma” amaçlı ikinci e-postada ise “Kamer İnşaat CEO’su Levent Eyüboğlu’nun, Emek Sineması’nı da içeren yapı bloğunda gerçekleştirilecek Grand Pera projesi ile ilgili bilgi vermek ve Emek Sineması ile ilgili iddiaları yanıtlamak için SİYAD üyesi sinema yazarları ile gerçekleştireceği buluşma…”dan söz edilmektedir.

    İlk davet mesajında tüm basına yönelik bir “buluşma”, ikincisinde ise “SİYAD üyesi sinema yazarları ile gerçekleştirilecek buluşma” söz konusudur. Kamer İnşaat’ın çalıştığı iletişim ajansına sorulduğunda da Divan Oteli’ndeki toplantının “SİYAD’a özel” olduğu teyit edilmiştir.

    Bir haftada içerik değişikliğine uğrayan ve şaşırtıcı biçimde “SİYAD’a özel” hale getirilen toplantıdan haberdar olmadığımızı ve SİYAD’ın bu toplantının taraflarından biri olmayacağını kamuoyuna duyuruyoruz.

    Biz, Kamer İnşaat’ın kamuoyunu ikna turlarının özel bir parçası olmak değil, Emek Sineması’nı istiyoruz.

    Saygılarımızla…

    SİYAD YÖNETİM KURULU

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top