Hesabım
    Yakında: Ölümün Sesi (Babycall)

    Bir annenin kâbusları sürükleyici bir gerilime dönüşüyor...

    Orijinal Ejderha Dövmeli Kız olarak tanıdığımız Noomi Rapace'in başrolünde olduğu Ölümün Sesi (Babycall), ülkemizde ilk kez 2012 !f Bağımsız Film Festivali'nde gösterilmişti. Kendi yazdığı senaryoları yönetmesiyle ünlü Norveçli sinemacı Pal Sletaune'nin 2005 tarihli psikolojik-gerilim Kapı Komşusu (Naboer)'dan sonraki yeni filmi de benzer özelliklere sahip.

    Kuzey Avrupa'nın benzersiz sinema atmosferini sonuna kadar yaşatan bu ürpertici gerilimin başrolünde 8 yaşında bir çocuk annesi olan Anna bulunuyor. Kocasından gördüğü şiddet nedeniyle Oslo'ya kaçan ve burada çocuğuyla gizli bir hayat yaşamaya başlayan Anna'nın hayatı çocuğunu izlemek için aldığı bebek monitöründen gelen esrarengiz seslerle allak bullak olur. Zaten başta kocası olmak üzere pek çok gözden köşe bucak sakınmaya çalışan Anna'nın kâbusları ise bu olaydan sonra eklenerek artar. Hayalle gerçeğin iç içe geçtiği ve kopmaz bir bütünlük kurduğu film seyircisini sonuna kadar merak içinde bırakan 96 dakika vaat ederken, tüyleri de olabildiğinde ürpertmeyi başarıyor.

    Roma Film Festivalin'de başroldeki Noomi Rapace'e En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü kazandıran Ölümün Sesi, senaryosu kadar az ama öz film çeken Sletaune'nin yönetmenlik dehasını göstermesi bakımından da övgüyü hak eden cinsten. Filmin ülkemizdeki vizyon tarihi 27 Nisan 2012.

    Ölümün Sesi

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top