Hesabım
    Cannes Film Festivali Haiti'ye Yardım Edecek!

    Yardım gecesi Sean Penn'in öncülüğünde gerçekleşecek...

    Cannes Film Festivali'nden dün yapılan açıklamaya göre festival bu sene Sean Penn'in öncülüğünde bir bağış kampanyası düzenleyerek Haiti'de meydana gelen felaketin yaralarını sarmaya çalışacak.

    12 Ocak 2010'da medyana gelen deprem sonrasında büyük bir yıkım yaşayan Haiti halkına ilk yardım elini uzatan sanatçıların başında gelen Sean Penn, kurduğu J/P HRO isimli organizasyonla bölgenin sorunlarını çözmede önemli adımlar atmış, bunu diğer sanatçılar izlemişti.

    Kanadalı yönetmen Paul Haggis'in kurduğu Artists for Peace and Justice ve Çek süper model Petra Nemcova'nın kurucusu olduğu Happy Hearts Fund'un da aralarında olduğu yardım kuruluşları Haiti'ye olan desteklerini bu kez da Cannes Film Festivali çatısı altında bir kez daha gösterecekler.

    Haiti: Carnival In Cannes ismini taşıyan ve Giorgio Armani'nin sunuculuğunda gerçekleşecek olan organizasyon 3 koldan 18 Mayıs'ta gerçekleşecek olan gala yemeğiyle başlayacak.

    Festivalin sıkı takipçilerinden biri olan Sean Penn hem yarışmalı bölüme hem de Belirli Bir Bakış'a filmleriyle konuk olmuş, hem de 2008 yılında festivalin jüri başkanlığı yapmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top