İnönü Üniversitesi Kısa Film Festivali Devam Ediyor

Festivalde bugün Yeşilçam sineması konuşuluyor...

Malatya İnönü Üniversitesi tarafından düzenlenen Kısa Film Festivali oldukça renkli katılımlarla devam ediyor. Bu sene 5. kez düzenlenen ve Beyazperde.com'un ana medya sponsoru olduğu festivalde yarışmaya katılan filmlerin gösterimi devam ediyor.

Gösterimlerin yanı sıra dün görüntü yönetmeni Feza Çaldıran’ın düzenlediği görüntü yönetmenliği atölyesi de yoğun ilgi gördü. Bugünkü etkinlik programında ise moderatörlüğünü Fırat Sayıcı'nın üstlendiği Yeşilçam Sineması söyleşisinde, ünlü yıldız Selda Alkor, televizyon ve tiyatronun sevilen oyuncusu Nihal Menzil ve sinema yazarı Murat Tolga Şen konuşmacı olarak yer alacak.

Festivalde 3 ayrı kategoride, En İyi Kurmaca Film, En İyi Deneysel Film ve En İyi Belgesel Film dallarında birinciler belirlenecek; ayrıca her dalda Jüri Özel Ödülü de verilecek. Dağıtalacak toplam ödül ise 9.000 TL.

Festivalde günün programı ise şu şekilde:

9 Mayıs 2012 Çarşamba

12.00-13.00:        Film Gösterimi: Yarışma Filmleri

Her Kafadan Bir Ses, Sessiz, Bir Kelebeğin İntihar Denemeleri, Bir Avlu Bir Kent

13.00-13.15:        Ara

13.15-14.15:        Film Gösterimi: Yarışma Filmleri

Ali Ata Bak, Tüket, Ondördüncü, Zamanadam, Kanser, Karanfil

14.15-14.30:        Ara

14.30-15.30:        Söyleşi: Yeşilçam Sineması (Moderatör: Fırat Sayıcı; Konuşmacılar: Selda Alkor, Nihal Menzil, Murat Şen)

15.30-15.45:        Ara

15.45-16.45:        Film Gösterimi: Yarışma Filmleri

İs, Bu Sese Kulak Verelim, Diyâre Dilşad, Ben Geldim Gidiyorum, FGR

16.45-17.00:        Ara

17.00-18.00:        Film Gösterimi: Yarışma Filmleri

Aralıklar, Pesimist Cam Ve Jüliyet, Minberden Renkli Düşler, Yalnızlığın İki Yüzü

facebook Tweet