Hesabım
    Rekin Teksoy'u Kaybettik...

    Duayen sinema adamı yaşama veda etti...

    Mayıs başında organ yetmezliği teşhisiyle yoğun bakıma alınan sinema tarihçisi, yazar ve çevirmen Rekin Teksoy 84 yaşında hayatını kaybeti.

    İtalyanca orijinalinden en önemli klasikler arasında yer alan Decameron, İlahi Komedya, Prens, İki Efendinin Uşağı gibi eserleri Türkçe'ye kazandıran, kaleme aldığı pek çok sinema ve sanat kitabıyla bilinen Teksoy Saint Michael Fransız Lisesi, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Roma Hukuk Fakültesi'nde eğitim görmüştü. Teksoy döneminin Sosyal Adalet, Ataç, Yön gibi çeşitli yazın dergilerinde sinema üzerine yazan, pek çok eserin yayın yönetmenliğine ve çevirisine imza atan bir isimdi.

    En önemli eserlerinden biri bugün tüm sinema öğrencilerinin temel başvuru kaynaklarından biri olan "Rekin Teksoy'un Sinema Tarihi" adlı yapıttır. Bir süre Sinematek Derneği yönetiminde görev alan Teksoy, tiyatro-sinema oyuncusu Sevil Candan'la evlenip, ayrılmıştır.

    Danışma kurullarında yer alan, televizyonda kültür programı da hazırlayan Rekin Teksoy, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde de Sinema dersleri vermiştir.

    Rekin Teksoy hocamıza Tanrı'dan rahmet, ailesine ve sinema dünyasına baş sağlığı dileriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top