Hesabım
    Özel Alev Lisesi’nin Kısa Film Yarışması Uluslararası Alana Taşınıyor!

    Özel Alev Lisesi’nden kısa filme destek...

    Özel ALEV Lisesi Sosyal Bilimler Bölümü tarafından organize edilen “Özel ALEV Lisesi Kısa Film Yarışması Festivali” bu yıl uluslararası bir festivale dönüşerek, “Özel ALEV Lisesi Uluslararası Kısa Film Yarışması” adı altında temasını “İnsan ve Çevre”nin oluşturduğu kısa filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Başkanlığını ünlü yapımcı Zeynep Özbatur Atakan'ın üstlendiği yarışmanın ön eleme jürisinde bulunan isimlerse Akasya Asıltürkmen, Hakan Algül, Esra Akkaya.

    Yapılan açıklamada elemelerde temaya uygunluk, senaryoda özgünlük, görsellik ve kurgu kriterleri dikkate alınacağı yarışmada finale kalan eserler Özyeğin Üniversitesi ve Goethe Enstitüsü’nün sponsorluğunda 26 Mayıs 2012 tarihinde Goethe Enstitüsü’nde saat 10.00-13.00 saatleri arasında, 28 Mayıs 2012 tarihinde ise Özyeğin Üniversitesi’nde saat 13.00-16.00 saatleri arasında ücretsiz olarak seyirci ile buluşacak. 1. olacak filmi belirleyecek olan final jürisinde ise Barış Yöş, Brigitte Goditsch, Semih Taytak, Hakan Algül ve Yrd. Doç. Dr. Erkan Büker yer alıyor.

    Festivalin ödül töreni ise 2 Haziran 2012 Cumartesi günü okulun konferans salonunda gerçekleşecek. Yarışmada, ilk üç dereceye girenler para ödülü, ön elemeyi geçen kısa filmler ise sinema alanında eğitimler veren kurumlarda ücretsiz atölye çalışmaları kazanacaklar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top