Hesabım
    “Almanya’dan Yepyeni Filmler” İstanbul Modern'de!

    Seçkinin teması duvarların ve sınırların çevrelediği “Evde”...

    İstanbul Modern Sinema ve Goethe-Institut Istanbul işbirliği düzenlenecek olan Almanya’dan Yepyeni Filmler seçkisi, dünya festivallerinden gösterilen ve ödül kazanan son dönem Alman filmleri sinemaseverlerle buluşturacak. Bu yıl “ev” temasını seçen program, 14 - 24 Haziran tarihleri arasında seyirci gösterime sunulacak. Küratörlüğünü Goethe-Institut Istanbul’dan Fügen Uğur ve Claudia Hahn-Raabe, İstanbul Modern Film Programları Yöneticisi Müge Tüfenk ve sinema yazarı Engin Ertan’ın üstlendiği Evde başlıklı seçkide, aidiyet ve kimlik kavramlarıyla ilişkili olarak ev teması ele alınıyor.

    Seçkinin açılış filmi belirli bir mekânda bir araya gelen insanların psikolojisine odaklanan Hans-Christian Schmid’in aile dramı Geriye Kalanlar'la yapılacak.  Jan Speckenbach’ın ilk uzun metrajlı filmi olan boşanmış bir çiftin evden kaçan 13 yaşındaki kızlarını arama hikâyesini anlatan Kayıp Aranıyor 17 Haziran Pazar saat 17.00’de, yönetmen Katarina Peters’ün New Yorklu performans sanatçısı Diane Torr’un Berlin’de verdiği atölye çalışmasını merkeze alan Bir Günlüğüne Erkek 23 Haziran Cumartesi saat 15.00’de yönetmenin katılımıyla gerçekleştirilecek.

    Programda öne çıkan filmler arasında; bu yıl 62. Berlin Film Festivali’nden En İyi Yönetmen Ödülü'yle dönen Alman yönetmen Christian Petzold imzalı Barbara; 80'lerde Doğu Almanya'da yaşayan bir grup genç kaykaycının öyküsünü anlatan Marten Persiel imzalı Burası Kaliforniya Değil; Leander Haußmann’in yönettiği ve III. Reich döneminde sahnede yaptıkları Hitler ve Stalin taklitleriyle ün kazanan iki tiyatrocu arkadaşın maceralarını anlatan Hotel Lux; Achim von Borries’in yönettiği ve 2. Dünya Savaşı'nın son günlerini merkezine alınınan Mayıs’ta 4 Gün filmleri bulunuyor.

    Yönetmen Robert Thalheim’in Doğu’dan Batı’ya kaçış hikayesini anlatan Batı Frekansı; Stine Fischer Christensen’a Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandıran ve tiyatronun aldatıcı dünyasıyla gerçek hayatı başarılı biçimde birleştiren Christian Schwochow imzalı Kabuktaki Çatlaklar; Maggie Peren’in ikinci uzun metrajlı filmi Okyanusun Rengi; genç bir erkeğin kendisine bütünüyle yabancı bir dünyanın içine çekilmesini anlatan Marc Bauder’in ilk uzun metrajlı sinema filmi Sistem seçkide diğer ilgi çeken yapımlar olarak öne çıkıyor.

    Almanya’dan Yepyeni Filmler seçkisinin gösterim programı için tıklayınız.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top