Hesabım
    Sinemardin'in Sürprizi: ''Bekas''

    Ödüllü yapım festival programında...

    7. SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali'nin başlamasına sayılı saatler kala, son hazırlıklarını da tamamlayan festivalin programına sürpriz bir film, Cannes Film Festivali'nde yoğun bir ilgi gören, İsveç-Finlandiya-Irak ortamı yapımı Bekas da dahil oldu.

    Gösterildiği festivallerde ilgi geçen filmin İsveç Film Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre şimdiden aralarında İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda, İsrail, Tayvan, Güney Kore'nin de bulunduğu ülke dağıtımcılarına satılmış durumda. İlk gösterimini 29 Kasım'da Stockholm’de yapan Bekas, 1990'da Saddam zulmünden kaçıp İsveç'e sığınan Kürt bir ailenin çocuğu olan Karzan Kader'in yönetmenliğinde çekildi. Yönetmen, evlerin bodrum katlarında filmde izlediği Rambo karakterinden çok etkilenerek hayata geçirdiği filmiyle bir hayalini gerçekleştirdiğini belirtiyor.

    Filmin konusunda bahsetmek gerekirse; Dana ve Zana isimli iki çocuk sinemada izledikleri Superman filminden oldukça etkilenirler ve Amerika'ya gidip Superman'i bulmayı kafalarına koyarlar. Fakar Superman'den yardım istemek için çıkacakları bu yolculukta ikiliye para ve pasaport gerekmektedir... Çekimleri Süleymaniye’de gerçekleştirilen film ikilinin bu amaçlarına ulaşmak için yaşadıkları maceraları anlatıyor

    Film, 2010 yılında Öğrenci Filmleri Oscarını kazanmış, 2011'de de Palm Spring Uluslararası Film Festivali’nden iki ayrı ödülle dönmüştü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top