Hesabım
    'Ana Dilim Nerede?' Filmi 34. Moskova Film Festivali’nde!

    Veli Kahraman'ın yönettiği "Ana Dilim Nerede" 34. Moskova Film Festivali "Perspektifler" yarışmalı bölümünde yarışacak...

    Kendi evinde bile anadilinin konuşulmasının yasak olduğu yılların ardından artık üzeri örtülemeyecek "anadil" gerçeğini ve Türkiye'deki resmi politikaların yarattığı kültürel travmanın orta sınıf bir aile üzerindeki etkilerini anlatan Ana Dilim Nerede?, 34. Moskova Film Festivali’nde seyirci ile buluşacak.

    Anadilinin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını düşünen ihtiyar Mustafa, çocuklarına öğretmediği bu durumun sorumlusu olarak kendisini suçlar. Geçirdiği bir rahatsızlıkla ölümle baş başa kalan Mustafa bu dönemde hafızasında kaldığı kadarıyla unutulan bu dili canlandırmaya karar verir.

    Yönetmen Veli Kahraman'ın ilk uzun metraj filmi olan “Ana Dilim Nerede” daha önce 31. İstanbul Film Festivali - Ulusal Yarışma'da gösterilmiş ve ilgi çekmişti. Yolu şimdi Moskova'ya düşen film Moskova Film Festivali'nin ana yarışma dışında ikinci önemli yarışması olan "Perspektifler" bölümünde gösterilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top