Hesabım
    Filmekimi'nden Taze Haberler!

    Cannes ödüllü filmler programa girmeye başladı...

    Bu yıl İstanbul Kültür Sanat vakfı tarafından 11. kez düzenlenecek olan Filmekimi'nden taze haberler sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. 10 yıldır sonbahar aylarında sinema sezonunun iyiden iyiye başladığını müjdeleyen Filmekimi 2012 bu sene 29 Eylül - 7 Ekim arasında İstanbul’da başlayacak ve ekim ayı boyunca Türkiye’nin farklı şehirlerinde devam edecek.

    IKSV'nin resmi Filmekimi twitter hesabından paylaşılan haberlere göreyse gösterilecek filmler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Sundance, Toronto, Venedik ve Cannes film festivallerine verdiği önemle bilinen Filmekimi, yine dopdolu geçeceğe benziyor.

    Sundance Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü ve Cannes’dan "Camera d’Or" ödülünü evine götüren genç yönetmen Benh Zeitlin’in ilk film, Beasts of the Southern Wild ve yine Cannes'dan Jüri Özel Ödülü ile dönen İngiliz usta sinemacı Ken Loach'un son filmi The Angels' Share Filmekimi seçkisinde seyredeceğimiz yapımlar arasında olacak.

    Adı geçen bir diğer film ise yönetmen Cristian Mungiu'nin yine Cannes Film Festivali'nden En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu ödülleriyle dönen son uzun metrajlı filmi Dupa Dealuri (Beyond the Hills) oldu.

    Yaz aylarından itibaren heyecanlanmaya başladığımız Filmekimi 2012'den taze haberler geldikçe, Beyazperde takipçileriyle paylaşmaya devam edeceğiz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top