Hesabım
    Ah! Ne Tatlı Savaş

    Pera Film'de odağında savaşın olduğu başyapıtlar...

    Pera Film Mayıs ayında başladığı "Ah! Ne Tatlı Savaş" sinema gösterim programına Haziran ayında da devam ediyor. "Sinema, Savaşın Felaketlerine Yoğunlaşıyor" altbaşlığıyla yapılan gösterimler Goya: Zamanının Tanığı sergisi kapsamında seyirci ile buluşuyor.

    Savaşa ve getirdiği trajik yıkımlara odaklanan filmler arasında Çanlar Kimin için Çalıyor, Potemkin Zırhlısı (Bronenosets Potyomkin) ve Bir Ulusun Doğuşu (The Birth of a nation) gibi yapımlar yer alıyor. Başyapıtlardan oluşan seçkideki filmler konularını dünyayı şekillendiren büyük savaşlardan alıyor: Amerikan İç Savaşı, 1905 Rus İhtilali, I. Dünya Savaşı, İspanya İç Savaşı ve II. Dünya Savaşı.

    Pera Film, ziyaretçilerini sinema tarihinde sadece anlatım olanaklarıyla değil, teknik yeterlilikleriyle de çığır açan bu örneklerini sinema perdesinde tekrar yaşamaya ve savaşların sebep olduğu trajediye sinema aracılığı ile ortak olmaya çağırıyor.

    Ayrıca müzede sergilenen Goya’nın gravür serisi Savaşın Felaketleri de savaşa farklı açılardan yaklaşarak, zaferlerin ve tesellilerin çok uzağında bir savaş portresi sunuyor. Kaçırılmamalı!

    Detaylı program

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top