Hesabım
    Akbank Sanat'ta Sinema Şöleni

    Akbank 8. Kısa Film Festivali'nden Seçkiler, Jos Stelling'e yakın bakış ve Oscar'a aday olmuş ve Oscar ödüllü Hollanda filmleri Akbank Sanat'ta...

    Akbank Sanat bu ay sinemayla dolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 4 Temmuz'da "Akbank 8. Kısa Film Festivali'nden Seçkiler" ile başlayacak olan gösterim "Hollanda Sineması"na kapsamlı bir bakış atarak sona erecek.

    5 - 7 Temmuz arasında Ortaçağ'ın bir gizem oyunundan ynetmen Jos Stelling'in uyarladığı 1974 yapımı klasik Mariken van Nieumegen, Oscar'a Aday Olmuş ve Oscar Ödüllü Hollanda Filmleri bölümünde ise gerçek bir hikâyeden yola çıkan Sonny Boy seyirci ile buluşacak.

    Jos Stelling'in yönettiği ve bir sinema bağımlısı olan Bob'un hikâyesini anlatan Duska 6 Temmuz'da, gerçek ve kurmacanın iç içe geçtiği The Illusionist 12 - 14 Temmuz'da, edbiyat uyarlaması The Pointsman 19 - 21 Temmuz'da, renkli ve eğlenceli atmosferiyle No Trains No Planes 26 - 28 Temmuz tarihlerinde gösterilecek.

    Oscar'a Aday Olmuş ve Oscar Ödüllü Hollanda Filmleri bölümünde ise genç bir avukatın hayatını anlatan Karakter, Nazi döneminde Hollanda'da geçen Savaş Zamanında Kış, bir ailenin otellerini elinde tutmak için verdikleri mücadeleyi anlatan Zus & Zo ve son olarak feminist diliyle öne çıkan Antonia'nın Yazgısı öne çıkıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top