Hesabım
    Carandiru Serisi

    Hapishane dramasında her karakter tek başına canlanıyor

    Hector Babenco'nun, Dr. Drauzio Varella'nın kitabından sinemaya uyarladığı ve Columbia TriStar'la Sony Pictures'ın yapımcılığını üstlendiği Carandiru, on bölümlük bir dizi olarak yeniden çekilecek.

    Brezilya'nın Sao Paulo kentinde, Carandiru adlı bir hapishanede yaşanan katliamda yüzden fazla mahkum hayatını yitirir. Olayın bir katliam olarak adlandırılmasındaki en büyük sebep, polisler kendilerini, her ne kadar mahkumlar silahlıydı diye savunmuş olsalarda, hiçbir polisin çatışmalar boyunca yaralanmamış olması. Bu katliama tanıklık edenlerden biri, hapishanede gönüllü olarak çalışan doktor Varella, daha sonra mahkumlarla yaşadıklarını yazıp yayınlamıştı ve Babenco katliamın da anlatıldığı filmi bu kitaptan uyarlamıştı.

    Ancak filmin süresinden dolayı, Varella'nın kitapta yer verdiği birçok karakter filmde yer almamıştı. Şimdi Babenco'nun HB Filmes şirketi ve Sony, tüm bu karakterleri teker teker tanıtmak üzere, ilk olarak Brezilya'da Globo televizyonunda yayınlanacak on bölümlük bir dizi yapıyor. Her bölümün başka bir karaktere ayrılacağı dizi 2005'in ikinci yarısında yayınlanacak ve daha sonra diğer ülke televizyonlarına satılacak. Orijinal filmden bir çok oyuncu da, başta Rodrigo Santoro, Milton Goncalves ve Luiz Carlos Vasconcelos olmak üzere, dizide rol alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top