Hesabım
    Ülkemizin İlk Olimpik Jimnastikçisi Göksu Üçtaş’ın Hikayesi Beyazperdede!

    Efe Öztezdoğan’ın yazıp yönettiği film Eylül ayından sonra sinemalarda gösterilecek...

    2012 Londra Olimpiyatları'na sayılı gün kala, ülkemizi rekor sayıda kadın sporcunun temsil ettiği yarışmalarda Gaziantep doğumlu Türkiye'nin ilk artistik jimnastikçi Göksu Üçtaş'ın hayatı bir kısa filme konu oldu. Efe Öztezdoğan'ın yazıp yönettiği film, futbolun arkasında kaybolmuş amatör branşlarda dünya çapında başarılı kadın sporcuları aktif spor hayatları sürerken belgelemek olan serinin ilk filmi.

    Ulusal ve uluslararası pek çok festivalden ödülle dönen Öztezdoğan’ın beş dakikalık filmi, Bolu’da Göksu Üçtaş’ın gerçek yaşam ve çalışma alanında çekildi. Görsel dokusu için sporcunun çalışmalarını sürdürdüğü Murat Canbaş Spor Salonu'nun bir bölümü siyah kumaş ile kaplandı. Üçtaş’ın antrenman programına sadık kalınarak hayata geçen ve 35mm çekilen proje Eylül ayından sonra Cinemaximum sinemalarında film aralarında gösterilecek ve www.Turkweb.tv internet portalında yayınlanacak.

    Göksu Üçtaş Kimdir?

    Beş yaşında jimnastiğe başlayan Göksu Üçtaş içerisinde tuvaleti olmayan bir odada on altı sene haftanın 6 günü antrenman yaptı. Bu süre içinde dizinden sakatlandı, boyun fıtığı hastalığına yakalandı. Fakat çalışmalarına hız kesmeden devam ederek ülkemizi olimpiyatlarda temsil edecek ilk artistik jimnastikçi olma onuruna kavuştu. Pazar sabahı Londra'ya uçan sporcumuz 27 Temmuz’da başlayacak Londra Olimpiyatları'nda ülkemizi ilk kez artistik jimnastik dalında temsil edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top