Hesabım
    Beyazperdede Dünya Karması

    Beckham, Zidane, Raul. Futbol starları Hollywood yıldızlarına dönüşüyor<br /><br />

    Michael Winterbottom'la yola çıkan Gol (Goal) üçlemesinden tüm Beyazperde.com okurlarının haberi var. Ancak proje, çekimler başladıktan bir ay sonra yönetmenin Y Tu Mama Tambien'le yıldızı parlayan Diego Luna'nın Amerika'dan Avrupa'ya transfer olan genç bir futbolcunun hayatını canlandıracağı film gerçek kronolojiye uygun olarak çekilecek. Beckham'ın üç filminde de rol alacağı Gol'ün birincisi 2005 Ağustosunda, ikincisi 2006 Haziranında ve sonuncusu da 2006 Dünya Kupası'nda yapılacak çekimlerin ardından seyirciyle buluşacak. Filmin senaryosunu aynı zamanda yapımcılığını da üstlenen Mike Jefferies ve Adrian Butcher yazmışlar.

    Luna, filmde Los Angeles'tan Newcastle United'a ve oradan da Real Madrid'e transfer olan bir futbolcuyu canlandıracağı için gerçek bir futbolcu gibi çalışmaya başlamış bile ve sekiz hafta boyunca Newcastle United'la beraber antremanlara çıkmış. Film için oldukça heyecanlı. Luna'nın heyecanını yıldız futbolcular da paylaşıyorlar. Özellikle Beckham, filmin hem kendi kariyeri hem de vereceği mesajlar açısından çok önemli olacağını düşünüyor; ''Futbolu bıraktıktan sonra genç futbolculara koçluk yapmak istediğim bir sır değil. Bu yüzden Gol üçlemesinin çok önemli olduğuna inanıyorum, bence bu film dünyadaki tüm çocuklara iyi bir mesaj vermemizi sağlayacak''.

    Filmin senaristi ve yapımcısı Jefferies de hemen hemen aynı fikirde; ''Gol'le beraber futbol sadece Avrupa'da değil, Amerika gibi bu sporda çok fazla başarı kazanamamış ülkelerde de popüler olacak. Bu açıdan filmin FIFA İçin de önem taşıdığına inanıyorum''.

    Adidas ve Coca Cola gibi Dünya Kupası sponsoru firmaların da desteğini alan Gol üçlemesi için 100 milyon doların üstünde bir bütçe düşünülüyor ve filmin çekimlerine yeniden Ocakta, Real Madrid'in ve Newcastle United'ın lig maçlarında yapılacak çekimlerle başlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top