Hesabım
    Londra Film Festivali Frankenweenie ile Açılacak!

    Tim Burton stop-motion animasyonla dönüyor...

    Tim Burton'ın son projesi stop-motion animasyon Frankenweenie, 10 Ekim - 21 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 56. Londra Film Festivali'nin açılış filmi olarak seçildi. Frankenweenie böylece Avrupa prömiyerini Londra'da gerçekleştirmiş olacak.

    Disney imzalı 3D siyah-beyaz yapım, yönetmenin aynı isimli canlı-aksiyon kısa filminden uyarlandı. Küçük bir çocuğun köpeğinin hayatını kaybetmesinin ardından köpeğini tekrar hayata döndürmesinin ardından yaşananları anlatan filme sesiyle hayat veren oyuncular arasında Catherine O'Hara, Martin Short, Martin Landau, Charlie Tahan, Atticus Shaffer, Robert Capron, Conchata Ferrell ve Winona Ryder bulunuyor.

    Odeon Leicester Meydanın'da yapılacak kırmızı halı seremonisinde başta yönetmen olmak üzere filmin kadrosu ve yapımcıları hazır bulunacak.

    Burton'la daha önce de çalışan John August'un senaryosunu yazdığı film yönetmenin Disney'le olan ilk ortak projesi. Animasyon, festival başkanı Clare Stewart tarafından ise "eğlenceli, karanlık, tuhaf" olarak niteleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top