Hesabım
    Altın Koza Film Festivali'nde Ustalar Geçidi

    Michael Haneke ve Abbas Kiarostami’nin son filmleri festivalde Türkiye prömiyerlerini gerçekleştirecek...

    Bu yıl 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 19. Altın Koza Film Festivali'nde usta yönetmenler Michael Haneke ve Abbas Kiarostami’nin son filmleri Türkiye prömiyerlerini yapacak.

    Festivalin Dünya Sineması bölümünde seyirci ile buluşacak olan yapımlar arasında Haneke’nin Altın Palmiye ödüllü son filmi “Amour” ile Abbas Kiarostami’nin Cannes’da yarışan ve Japonya'da geçen aşk öyküsü “Like Someone In Love” filmleri var.

    Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva ve Isabelle Huppert’in başrolde olduğu Aşk, yıllarca beraber yaşamış iki yaşlı çiftin duygusal öyküsünü anlatıyor. ‘Bedeniniz iflas ettiğinde ne kadar onurlu olabilirsiniz?' travmasıyla ilgilendiğini söyleyen yönetmen Haneke, Cannes'da daha önce Beyaz Bant ile ilk Altın Palmiye'sini kazanmıştı.

    İranlı auter yönetmen Abbas Kiarostami ise ikinci kez ülkesinin sınırlarının dışına çıkarak bu sefer Japonya'da çektiği Like Someone in Love'da eskortluk yapan bir genç kız ile yaşlı bir adam özelinde gelişen bir aşk üçgenine göz atıyor. Film geçtiğimiz Cannes Film Festivali'nde yarışmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top