Hesabım
    Efsane Beşli (Rise of the Guardians) Filmine 2012 Hollywood Animasyon Ödülü!

    Animasyon ülkemizde 11 Ocak 2013 tarihinde vizyona girecek...

    Bu yıl 16. kez düzenlenecek olan Geleneksel Hollywood Film Festivali ve Hollywood Film Ödülleri 22 Ekim'de sahipleri bulacak. Beverly Hilton Oteli'nde gerçekleşecek törende DreamWork Animasyon Stüdyosu'nun imzasını taşıyan Efsane Beşli (Rise of the Guardians) isimli animasyonun "Hollywood Animasyon Ödülü"nü kazanacağı açıklandı.

    Prestijli Pulitzer ödülünün de sahibi olan yazar David Lindsay-Abaire’in senaryosunu yazdığı film William Joyce'un kitabından uyarlandı. “The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore” isimli kısa animasyonla Oscar'ı kucaklayan Joyce, Newsweek dergisince “yeni milenyumda izlenmesi gereken 100 kişi”den biri olarak gösterilmişti.

    Ülkemizde 11 Ocak 2013 tarihinde vizyona girecek olan animasyonun yönetmen koltuğunda ilk yönetmenlik denemesini gerçekleştiren Peter Ramsey otururken, filmin seslendirme kadrosunda Chris Pine, Alec Baldwin ve Hugh Jackman gibi isimler yer alıyor.

    Hollywood Film Ödülleri’nin kurucusu ve murahhas üyesi Carlos de Abreu yaptığı açıklamada, “Animasyon ödülümüzü ‘Efsane Beşli’ filmine veriyor olmak bizi çok memnun ediyor. Bu avangart animasyon tarzı, gelecek nesiller için muhakkak bir klasik olacak.” derken, DreamWorks Animation’ın baş yaratıcı sorumlusu Bill Damaschke ise, yapım ekibini kutlarken, "Bu film de, bu ödül de bizi daha fazla mutlu edemezdi. Carlos’a ve Hollywood Film Ödülleri’ne bu büyük onurdan ötürü teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top