Hesabım
    Toprağın Çocukları Vizyonda!

    Film ilk haftasında gişenin 7. sırasında...

    Geçtiğimiz hafta vizyona giren ve Köy Enstitüleri'nin kapanış serüvenini konu alan Toprağın Çocukları, UIP dağıtımı ile çıktığı vizyonda haftasonunda 8.398 kişi tarafından izlenerek 93.589 TL hâsılat yaptı.

    Yönetmen koltuğunda Ali Adnan Özgür'ün oturduğu filmin senaryosu Dilşah Özdinç imzasını taşırken, filmin başrolünde öğretmen Kemal rolünde usta aktör Erkan Can'ı izliyoruz. Can'a Ufuk Bayraktar, Bahtiyar Engin, Banu Başeren, Serdal Genç ve Ezel Akay gibi isimler eşlik ediyor.

    Bir dönemi tekrar masaya yatıran ve köy enstitülerinin makûs kaderini perdeye taşıyan yapım, hayatını kurtarmak için kaçan ve köy enstitüsüne sığınan kimsesiz çingene kızı Karika'nın köy halkı tarafından dışarı edilmesiyle başlıyor. Enstitünün varlığında zaten hoşlanmayan bölge komutanı bu son olaydan sonra Kemal Öğretmen’i gözaltına alır ve bu süreç köy enstitülerinin kapatılma dönemiyle aynı dönemi başlatır...

    Erkan Can "Köy Enstitüsü filmi çekmek sanat değil destektir" derken, yönetmen Ali Adnan Özgür, “Türkiye’deki ilk köy enstitüsü filmini çekiyoruz ve bunun konuşulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top