Hesabım
    Çanakkale Çocukları Filminden Açık Havada Gala!

    Film bu cuma sinemalarda...

    Türk sinemasının nev-i şahsına münhasır yönetmeni Sinan Çetin'in imza attığı son iş olan Çanakkale Çocukları'nın galası dün akşam, yönetmenin ikamet de ettiği Çatalca Durusu Park'ta gerçekleştirildi. Film ekibinin yanı sıra, özel davetlilerin ve sınırlı sayıda basın mensubunun katıldığı gecede Beyazperde de oradaydı.

    Gösterim öncesi basın mensuplarına röportaj veren yönetmen ve oyuncuların oldukça heyecanlı olduğu da gözlendi. Yavuz Bingöl'ün ise önceki gün vefat eden halk ozanı Neşat Ertaş'ın kaybından dolayı çok üzgün olduğu da gözlerden kaçmadı.

    Basının soruları yanıtlayan Sinan Çetin filminin benzer konulu diğer yapımlardan farkını açıklarken "Çanakkale Savaşı üzerinden iki kardeşin birbirini öldürmemesi gerektiğini ve savaşın kardeşliği bile bitirebildiğini" söyledi. "Umarım annelerin savaşa karşı çığlığı bu filmle duyulacak. Bu filmin tüm şehit analarının çığlığı olacağını düşünüyorum." diyerek sözlerine devam eden Çetin ülkenin içinde bulunduğu gündemin de altını çizerek, insanların barış şemsiyesi altında bir araya gelmesine vesile olmak istediğini de ekledi.

    "Filmimin çok eleştirileceğinin de farkındayım" diyen yönetmen "her hataya cevabım 'Bu bir annenin rüyasıdır; filmin tarihi gerçekleri annenin rüyada gördüğü kadardır' olacak" diyerek, eleştirmenlere yanıtı da önceden vermiş oldu. Baş karakterleri oynayan eşi ve iki oğluyla gurur duyduğunu da belirten yönetmen gelecek projelerinde de aile fertlerine kadroda yer vereceğini ifade etti.

    Yönetmenin başrolde olan iki oğlu yurtdışında oyunculuk eğitimi aldığından dolayı galaya katılamadı.

    Filmde İngiliz tarafında hemşire bir rahibeyi canlandıran Wilma Elles'in güzelliği gözlerden kaçmazken, televizyondan sinemaya adım atan oyuncu bu film için çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi. Sinan Çetin ile tanışmanın ve beraber çalışmanın kendisi için büyük şans olduğunu ifade eden Elles filmin manevi boyutunun kendisini çok etkilediğini, hemen hemen her sahnede göz yaşlarını tutmadığını da ekledi.

    Verilen davet ve röportajlar sonrası filmin neredeyse tamamının çekildiği set alanında kurulan açık hava sinemasında filmin ilk gösterimi gerçekleştirildi. Filmin oyuncularından Rebekka HaasYavuz BingölDemir Demirkan, Oktay Kaynarca ve Wilma Elles de filmi ilk kez davetlilerle beraber izledi.

    İşte galadan diğer renkli görüntüler:

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top