Hesabım
    Koç Üniversitesi Sinema Günleri!

    Sinema Günleri, 15-19 Ekim 2012 tarihleri arasında Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleştirilecek...

    Koç Üniversitesi Sinema Kulübü tarafından ilk kez düzenlenen “Sinema Günleri”, 15-19 Ekim 2012 tarihleri arasında, Koç Üniversitesi Rumelifeneri Kampüsü’nde gerçekleşecek. Türkiye çapında üniversite bazında gerçekleşecek olan en büyük sinema etkinliği olan Sinema Günleri’nde, birçok değerli sinemacının katılımıyla birbirinden farklı söyleşi, atölye çalışmaları ve sinema dersleri düzenlenecek.

    Sinema yazarı Ali Hakan’ın önderliğinde gerçekleşecek olan sinema atölyesinde ‘sinema eleştirmeni nasıl olunur ve bir film nasıl değerlendirilir’ sorularına yanıt aranacak.  Sinclub tarafından daha önce filmleri okulda sergilenen Ümit Ünal’ın katılacağı sinema dersinde ise, katılımcılara, bir yönet­menin bakış açısıyla sinemayı görme yetisi kazandırılması hedefleniyor.

    Söyleşilerde izleyiciler, etkinlikte gösterilecek filmler üzerinden düşüncelerini paylaşma fırsatı bulacaklar. Yönetmen Hüseyin Karabey’in kendi filmleri eşliğinde  poli­tik sinema ve sinemada alan özelleşmesi tartışılacak. Senaryo Atölyesi’nde ise Nuri Bilge Ceylan’ın filmleriyle etkisini arttıran senarist Ercan Kesal’ın liderliğinde, sinemada film öncesi çalışmalara açıklık get­irilecek ve senarist olmanın teknikleri anlatılacak.

    Katılımcılar 1980, 1990 ve 2000’lerdeki Türk sinemasının usta kalemlerini, farklı yorumlarla dinleme şansı bulacaklar. Dışarıdan katılımcılara da açık olan 1. Sinema Günleri'nde, tüm etkinliklerden ücretsiz olarak yararlanılabilecek.

    15 yıldır aktif olan Sinclub (Koç Üniversitesi Sinema Kulübü), Koç Üniversitesi’nde sinema bilinci ve kültürü uyandırmak, kulüp üyelerine olduğu kadar tüm Koç Üniversitesi öğrencilerine de farklı kültür­lerin kullanıldığı etkinliklerle yeni ufuklar açmak, film gösterimleri ve sonrasındaki konuşmalar ve analizlerle Koç Üni­versitesi öğrencileri arasındaki etkileşim ve birliği arttırmak,  ilgili ve yetenekli öğrencilere gerekli atölyeleri sağlayarak öğrencileri ders dışındaki alanlarda da birikimli hale getirmek, Koç Üniversitesini sinema kulvarında da ön sıralara taşımak hedeflerini başarıyla yerine getirmektedir.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top