Hesabım
    Malatya Film Festivali Onur Ödülleri ve Yaşam Boyu Başarı Ödülleri Belli Oldu!

    “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne Münir Özkul ve Türker İnanoğlu; “Onur Ödülü”ne ise Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Sayles değer görüldü...

    Bu yıl 9-15 Kasım tarihleri arasında 3. kez düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali’nin “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” ve “Onur Ödülü”nün sahipleri belli oldu. “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”ne Münir Özkul ve Türker İnanoğlu; “Onur Ödülü”ne ise Türkan Şoray, Kadir İnanır ve John Sayles değer görüldü.

    Türk sinemasının unutulmaz oyuncularından usta isim Münir Özkul Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne ilk defa 3. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde sahip olacak. Bir diğer yaşam boyu başarı ödülünün sahibi ise yüzlerce filmin yapımcılığını üstlenen ve kurduğu sinema müzesiyle sinema tarihimizi gelecek kuşaklara taşıyan Türker İnanoğlu’na takdim edilecek. Ayrıca ödül kapsamında Ali Can Sekmeç’in kaleme aldığı “Türk Sinemasında 55 Yıl: Türker İnanoğlu” ve “Kendine Benzeyen Adam: Münir Özkul” kitapları festival yayınları arasındaki yerini alacak.

    Festivalin bu yılki Onur Ödülleri'nin sahibi ise sinemamızın "Sultan"ı Türkan Şoray ve sinemamızın “Delikanlısı” Kadir İnanır olarak açıklandı. Sinemamızın bu iki dev ismi için Ali Can Sekmeç’in kaleme aldığı kitaplar da festival yayınları arasından çıkacak ve sinemaseverlere armağan edilecek. Onur Ödülü'nün bir diğer sahibi ise Amerikan sinemasının seçkin ve en saygın bağımsız yönetmenlerinden biri olan John Sayles. Festival süresince Malatya'da olacak olan yönetmenin 4 filmden oluşan seçkisi de sinemaseverlerle buluşacak ve her gösterimden sonra izleyenlerin sorularını yanıtlayacak.

    Ödülleri 9 Kasım Cuma günü düzenlenecek Festival Açılış Töreni’nde takdim edilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top