Hesabım
    Emmanuelle'in Yıldızı Sylvia Kristel Hayata Veda Etti

    Dünyaca ünlü Emmanuelle serisiyle tanınan sanatçı uykusunda hayatını kaybetti...

    1974 tarihli ünlü Fransız erotik film Emmanuelle ile tüm dünyada ün kazanan Hollandalı aktris Sylvia Kristel dün gece uykusunda uzun bir süredir savaştığı gırtlak kanseri hastalığına yenik düşerek hayata veda etti.

    Sanatçının ajansından yapılan açıklamada geçirdiği kısmi felçten sonra Temmuz ayında Amsterdam'da hastaneye kaldırılan 60 yaşındaki Kristel'in yatağında uyurken öldüğü belirtildi.

    Genç bir kadının Asya'daki erotik maceraları sloganıyla tanıtılan ve Kristel'in ilk filmi olma özelliğini taşıyan Emmanuelle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de popüler olmuş, bir döneme damgasını vurarak popüler kültüre yön vermişti. Paris'te Champs-Elysees'de bulunan bir sinemada aralıksız 13 yıl gösterilen ve ülkemizde "iki film birden"lerin en fazla tercih edilen bu kült yapımının başrolünde yine Kristel'in olduğu pek çok devam filmi çekilmişti.

    Aile arasında düzenlenecek olan bir cenaze töreniyle toprağa verileceği açıklanan Sylvia Kristel son olarak 2010 yılında Hırvatistan yapımı Two Sunny Days isimli filmde rol almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top